Curțile și terenurile de sport ale școlilor din sectorul 6 au deschise pentru bucureșteni. E la 1 mai, oricine poate juca fotbal, volei, baschet, după programul elevilor, dar cu reguli. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a jucat baschet.


Cetățenii din sectorul 6 se bucură de la 1 mai de terenurile de sport și spațiile de recreere din incinta școlilor. Aceștia au acces liber, după terminarea orelor de curs, în weekenduri sau în vacanțe.

Curțile și terenurile de sport ale școlilor din sectorul 6, deschise pentru toată lumea

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în ședința din 15 aprilie, Regulamentul privind accesul cetățenilor și copiilor pe terenurile de sport cu acces liber și în spațiile de recreere, amenajate în incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 6.

curatenie-terenuri-de-sport-din-curtea-scolii.jpg

Terenurile de sport din curtea școlilor au fost curățate înainte de a fi deschise pentru toată lumea
Terenurile de sport din curtea școlilor au fost curățate înainte de a fi deschise pentru toată lumea

Pe lângă activitățile sportive, ce pot fi desfășurate numai acolo unde există teren de sport în aer liber, bucureștenii se pot delecta și cu jocuri de șah sau table, în spațiile amenajate special pentru activități de recreere. Însă doar în zonele indicate cu marcajul „Acces Liber”.

cosuri-de-gunoi-in-curtea-scolii.jpg

În curțile școlilor au fost amplasate coșuri de gunoi
În curțile școlilor au fost amplasate coșuri de gunoi

Acestea sunt dotate cu bănci si coșuri de gunoi, iar pe asfalt au fost desenate o serie de jocuri educative care ajută la dezvoltarea atenției și echilibrului celor mici.

Nu se consumă alcool, semințe și nu se fumează în curțile școlilor

”Cei care intenționează să utilizeze aceste locații, este bine să știe că activitățile sportive de masă (fotbal, volei, baschet, etc) se pot desfășura doar pe terenurile de sport în aer liber, împrejmuite și marcate corespunzător. Este strict interzis consumul de tutun, alcool și semințe, cât și accesul în curtea unității de învățământ cu automobile, motociclete, scutere sau alte mijloace sau echipamente folosite pentru deplasare. Copiii cu vârstă de până la 10 ani, trebuie să fie însoțiți de un aparținător (părinte, bunic, frate major, etc), iar cei cu vârste de până la 14 ani trebuie să aibă asupra să minim un număr de telefon mobil al unui părinte sau reprezentant legal la care, în caz de urgență, acesta poate fi contactat de către agenții de pază/paznicii unității de învățământ. De altfel, autorităţile pot impune reguli suplimentare faţă de Regulament, în funcţie de situaţie”, au anunțat autoritățile locale.

Programul în care curțile școlilor sunt deschise pentru toată lumea

Programul este conceput astfel încât procesul educațional, cu toate componentele sale, să nu fie perturbat. Accesul cetățenilor este permis zilnic, după finalizarea activităților pedagogice şi a altor tipuri de activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ, până la ora 20.00 pe timp de iarnă, respectiv ora 22.00 pe timp de vară, sau acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalații de iluminat nocturn indiferent de sezon.

banci-scoli-sectorul-6-curatate.jpg

Băncile din curtea școlilor au fost curățate
Băncile din curtea școlilor au fost curățate

Sâmbăta, duminica și în timpul vacanţelor, accesul este permis între orele 10.00 - 13.00 și 16.00 - 20.00 pentru sezonul de iarnă (01.11/31.03) și între orele 10.00 – 13.00 și 16.00 - 22.00 pentru sezonul de vară (01.04/31.10).

Curțile școlilor unde accesul nu este permis

Accesul nu este permis în curțile școlilor se afla în reabilitare. Esre vorba despre Școala nr.59, Școala nr.197, Școala ”Sfinții Constantin și Elena, Școala ”Sfântul Andrei”, Școala ”Adrian Paunescu” și Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gh. Airinei”.

De asemenea, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria”. Și asta pentru că aici sunt cazați în permanență elevi, care folosesc curtea școlii.

gazon-tuns-liceul-eugen-lovinescu.jpg

Gazonul de la Liceul ”Eugen Lovinescu” a fost tuns
Gazonul de la Liceul ”Eugen Lovinescu” a fost tuns

 

 

 
 
Loading...