Dădeau şpagă ca să «ne ardă» la apa de la robinet

Ultima actualizare:

    Apa Nova a scumpit  apa de 15 ori, din  2000 până în prezent
Apa Nova a scumpit apa de 15 ori, din 2000 până în prezent

Îşi creşteau conturile din şpăgi pe spinarea bucureştenilor! Consilierii locali din Primăria Capitalei erau mituţi de şefii de la Apa Nova ca să voteze majorarea tarifelor la apa de la robinet. Astfel, preţul creştea, iar noi scoteam mai mult din buzunar.

Caracatiţa şpăgilor din Primăria Capitalei a ajuns până la marile firme care au contracte cu Municipalitatea. Procurorii DNA au intrat pe fir încă din 2012 şi aşa au aflat că scumpirile dese la serviciile de apă şi canal nu erau întâmplătoare. În schemă apar consilierii locali,  omul de afaceri Ovidiu Semenescu, care reprezenta Apa Nova, fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, şi Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu. Procurorii DNA îi acuză că, în perioada 2008-2015, au făcut trafic de influenţă pe lângă cei din Consiliul General ca să voteze în favoarea intereselor celor de la Apa Nova. În schimb, primeau mari sume de bani de la compania franceză, pe care le împărţeau cu votanţii din consiliu.

Oamenii legii susţin că în felul acesta au reuşit cei de la Apa Nova să majoreze  tarifele la apa de la robinet şi la canalizare. Francezii au scumpit apa de 15 ori din 2000 până în prezent, în condiţiile în care indicele preţurilor de consum a crescut doar de patru ori, arată zf.ro. Acum, bucureştenii plătesc 5,75 lei/mc de apă rece şi 1,28/mc pentru apa reziduală. Apa Nova deţine monopolul în Bucureşti, fiind concesionara pentru 25 de ani a serviciului public de apă şi canalizare. Şpăgarii au fost reţinut joi seară şi eliberaţi vineri (25 septembrie).

Procurorii susţin că la Apa Nova există chiar şi un “serviciu de securitate”. “Departamentul” era format din foşti lucrători ai serviciilor de informaţii care fac filaje şi interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic şi care încearcă să ţină sub control divulgarea de către angajaţii companiei de date care să conducă la depistarea activităţilor nelegale derulate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net