De astăzi, încep noi tratamente împotriva larvelor de țânțari și a șobolanilor, în zona lacurilor și subsolurilor din Capitală

Ultima actualizare:

    Lacul Herăstrău se află pe lista apelor unde se fac tratamente împotriva larvelor de țânțari
Lacul Herăstrău se află pe lista apelor unde se fac tratamente împotriva larvelor de țânțari

Primăria Capitalei a început de astăzi, 25 august, noi tratamente împotriva larvelor de țânțari și a șobolanilor. Operațiunile de se desfășoară în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetație dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei. Deratizarea se va face în subsolurile blocurilor.

Lacurile pe care se intervine sunt cele aflate în administrarea Primăriei Capitalei, respectiv: Lacul Herăstrău, Cișmigiu, Tei, Circului, Național, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străulești, Mogoșoaia.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este Vectobac, aprobată de Ministerul Sănătății, care nu pune în pericol flora și fauna de pe malurile lacurilor.

Totodată, continuă și tratamentele de deratizare împotriva șobolanilor. Se pune otravă în incinta cimitirelor care aparțin Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, dar și pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în subsolurile blocurilor de locuințe, spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională.

Pentru tratamentele de deratizare se folosesc substanțele Agrorat Vaxblocks, pentru subsoluri și rețele de termoficare, și Racumin Paste, în stațiile de intoxicare amplasate la exterior.

Dispecerat non-stop pentru reclamații și sesizări privind focarele de țânțari și șobolani

”Tratamentele de dezinsecție, pentru combaterea țânțarilor adulți, continuă conform planificărilor din Programul Anual de Acțiune aprobat de CGMB pe 2021, pe tot perimetrul Municipiului București, în acest moment fiind în curs de finalizare cel de-al 8 lea tratament”, au anunțat reprezentanții Primăriei Generale. Reclamații și sesizări puteți face la numărul de telefon 0752.041.898 al dispeceratului Companiei Municipale Eco Igienizare. Acesta funcționează non-stop.

Citește și: 

Cele mai eficiente metode ca să te aperi de ţânţari

Atenţie la înţepăturile de ţânţari! «Poţi intra în şoc anafilactic»

Parteneri

image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net