Parcul Drumul Taberei a devenit motiv de scandal în sectorul 6. Locuitorii cartierului Drumul Taberei nu mai vor să aştepte nici măcar o zi până când singurul lor loc de relaxare din zonă va fi inaugurat oficial. Aşa că, sâmbătă, au „tăiat” panglica şi au strigat că vor parcul înapoi.


De aproape doi ani singurul lor parc este închis pentru modernizare. Lucrările ar fi trebuit să fie gata încă din noiembrie 2014, dar nu s-a întâmplat. Plictisiţi să mai aştepte, peste 50 de oameni au ieşit, sâmbătă, în stradă. Printre ei, tineri şi copii, dornici să se joace şi să se plimbe cu bicicleta şi rolele prin parc. Cum nu au fost lăsaţi de paznici să intre, aceştia, împreună cu părinţii şi bunicii lor, au făcut înconjurul parcului pe lângă gard şi au scandat „Vrem parcul înapoi!”.

parc.jpg

Amenajarea celor şapte hectare de spaţii verzi a început în martie 2013 şi a costat 15 milioane €
Fotografii: Dorin Constanda

 

În plus, au legat panglici negre, din loc în loc, în semn de protest faţă de faptul că edilul sectorului 6, Rareş Mănescu, întârzie să inaugureze spaţiul de recreere. Lucrările sunt finalizate aproape în totalitate, dar se aşteaptă montarea balustradei de sticlă la pasarela belvedere, dar şi amenjarea serei. Ştefan Florescu, unul dintre cei care au organizat protestul, spune că nu ar mai fi bani pentru lucrări şi că firma de construcţii munceşte la cote de avarie.

Reprezentanţii Primăriei sectorului 6 au anunţat, încă de anul trecut, că termenul limită din contractul de finanţare este februarie 2015 şi că sunt încă în grafic. Schimbarea la faţă a oazei de verdeaţă este evidentă. Au fost create spaţii pentru toată lumea: de la copii, până la şahişti, sportivi, iubitori de plante rare, dar şi pentru animalele de companie. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: