Doi ani de haos în trafic. Încep lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului

Ultima actualizare:

    Pasajul subteran de la Piaţa Sudului e cel mai mare proiect de infrastructură al Primăriei Capitalei făcut cu bani europeni (foto: ziare.com)
Pasajul subteran de la Piaţa Sudului e cel mai mare proiect de infrastructură al Primăriei Capitalei făcut cu bani europeni (foto: ziare.com)

Reprezentanţii Municipalităţii au anunţat demararea lucrărilor la pasajul subteran de la Piaţa Sudului, cel mai mare proiect de infrastructură finanţat cu bani europeni nerambursabili. Urmează doi ani de circulaţie greoaie în zona Văcăreşti- Piaţa Sudului, iar lucrările vor începe marţi cu organizarea de şantier, care presupune restricţii de trafic.

Începând cu data de 8 iulie 2014, după ora 10.00, se va restricţiona parţial circulaţia rutieră pe Calea Văcăreşti, între str. Mărţişor şi Şos. Olteniţei. Pentru execuţia lucrării, pe Calea Văcăreşti, în perimetrul menţionat, se va devia traficul rutier, asigurându-se trei benzi de circulaţie pe sensul către Şos. Olteniţei şi două benzi de circulaţie pe sensul spre Bd. Tineretului (faţă de trei benzi pe sens, existente în prezent).

Totodată, se inchide temporar accesul din Calea Văcăreşti la benzinăria Agip şi se instituie restricţia de oprire în zona lucrărilor. Odată cu organizarea de şantier şi anumite trasee RATB vor fi deviate sau vor suferi modificări.

De marţi, 8 iulie, ora 10.00, staţia de autobuze ,,Şos. Olteniţei’’ (linii 312, 313, 381, 634, N103, N105), amplasată pe Calea Văcăreşti după intersecţia cu Şos. Olteniţei, sens Piaţa Unirii, respectiv staţia ,,Piaţa Sudului’’ (linia 634), amplasată pe Calea Văcăreşti, înainte de intersecţia cu Şos. Olteniţei, sens terminal ,,ROMPRIM”, se suspendă.

Autobuzele liniilor 634 şi N103 vor efectua opriri pe Şos. Olteniţei în staţia ,,Piaţa Sudului”, corespunzătoare liniei 232, sensul spre Calea Văcăreşti.

Ce presupune proiectul

Realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile

Realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Str. Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai.

Realizarea legăturii pietonale prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şos. Olteniţei.

Lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea, în sensul giratoriu, a patru benzi de circulaţie. Realizarea  localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe str. Niţu Vasile.

Refacerea liniei de tramvai existente, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şos. Olteniţei, precum şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă.

Pasajul Piaţa Sudului este cel mai mare proiect de infrastructură cu fonduri UE din Bucureşti, realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Din valoarea totală a proiectului (127 milioane de lei), 96,4 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Lucrările ar trebui să dureze cel mult 26 de luni.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net