A doua zi de proteste. 50.000 persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei

Ultima actualizare:

    La proteste s-au strâns 15.000 de persoaneFoto: Instagram
La proteste s-au strâns 15.000 de persoaneFoto: Instagram

După o noapte marcată de violenţe, în Piaţa Victoriei s-au adunat din nou oameni dispuşi să stea în gaze lacrimogene pentru a-şi striga nemulţumirile. Este a doua zi de proteste, la care s-au strâns 50.000 de persoane. Nici bine nu au început manifestaţiile de stradă că asupra unui tânăr de 18 ani a fost găsit un cuţit.

UPDATE 22.53 Protestul este unul paşnic, nu au existat incidente până la această oră. Şase persoane sunt audiate sâmbătă seară la Poliţia Capitalei cu privire la violenţele de vineri seară, 10 august, din Piaţa Victoriei. 

UPDATE 20.40. Sunt 35.000 de oameni care protestează în Bucureşti şi în marile oraşe.

UPDATE 19.45. Ludovic Orban a venit în Piaţa Victoriei. Acolo sunt aproximativ 7.000 de oameni.


    Ludovic Orbanfoto: Inquam
Ludovic Orbanfoto: Inquam

UPDATE 19.10. Mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti care trec prin Piaţa Victoriei circulă pe trase deviate începând cu ora 18:30, informează RATB prin intermediul contului de Twitter. 

"De la ora 18:30, având în vedere restricţiile de trafic din Piaţa Victoriei, mijloacele de transport

RATB vor circula pe trasee deviate", scriu reprezentanţii companiei.Este vorba despre autobuzele liniilor 300, 362, 381, 783. 


    Tudor Chirilă a participat şi în a doua seară la protestele din Piaţa Victorieifoto: Inquam
Tudor Chirilă a participat şi în a doua seară la protestele din Piaţa Victorieifoto: Inquam

Aproximativ două sute de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitalei şi continuă să vină grupuri de manifestanţi. Circulaţia pe bulevardele Kiseleff şi Iancu de Hunedoara a fost închisă, iar jandarmii, care noaptea trecută au împărşitat mulţimea cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, au găsit deja o persoană care putea să provoace un început al violenţelor. Asupra unui tânăr a fost găsit un cuţit, iar un alt bărbat a devenit agresiv cu forţele de ordine, fiind nemulţimit de măsurile de delimitare a spaţiului în care se desfăşoară protestul. Acesta din urmă a fost amendat cu 500 de lei, a transmis Jandarmeria Bucureşti. Oamenii scandează "Demisia”, "PSD ciuma roşie” şi suflă în vuvuzele.

Protestul din Piaţa Victoriei a început încă de dimineaţă, când în piaţă se aflau câteva zeci de oameni. La un moment dat au existat şi incidente între protestatari şi jandarmi. Când forţele de ordine au început să monteze garduri de protecţie în jurul manifestanţilor, câţiva dintre aceştia au început să le dărâme, trăgând de ele. Jandarmii au intervenit, punându-l la pământ pe unul dintre ei. El a fost dus la secţie şi amendat cu 500 de lei pentru recurgerea la acţiuni violente. Pe tot parcursul acestor incidente, protestatarii din Piaţa Victoriei le-au strigat jandarmilor „Criminalilor” şi „Hoţilor”.

Jandarmii au intrat în forţă în piaţă, acţiunea lor fiind condamnată

Incidente extrem de violente au avut loc vineri seară la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.

Astfel de incidente s-au produs pe tot parcursul protestului - unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. S-au înregistrat 452 de răniţi, un număr extrem de mare.

Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net