DSP București cere tuturor spitalelor din Capitală să-şi facă circuite pentru COVID

Ultima actualizare:

    Curtea Institutului Matei Balș, plină cu ambulanțe care aduc bolnavi. Poza din luna iulie a devenit viralăfoto: Facebook / Maria Nitescu
Curtea Institutului Matei Balș, plină cu ambulanțe care aduc bolnavi. Poza din luna iulie a devenit viralăfoto: Facebook / Maria Nitescu

Toate spitalele din Capitală trebuie să-şi facă circuite speciale pentru pacienţii cu COVID-19, arată o adresă trimisă de Ministerul Sănătăţii către toate spitalele din Bucureşti.

Decizia ministerului vine după ce ieri (14 octombrie) a fost atins un nou record al numărului de infectări în ultimele 24 de ore cu noul coronavirus în Bucureşti - 669 de cazuri. Astfel, numărul de paturi pentru pacienţii COVID a devenit insuficient în unităţile de faza 1, faza 2 şi suport COVID. Ministerul Sănătăţii cere acum să fie făcute toate demersurile pentru reorganizarea unităţilor sanitare pentru preluarea şi a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19.

București, rata de incidență: 2,69 la mia de locuitori

„Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în nota datată 14 octombrie, adresată către „toate spitalele din municipiul București” și semnată de conducerea DSP București.

DSP București afirmă că solicitarea are la bază „necesitatea stringentă a măririi capacității de tratament Covid-19 în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care la data de 13.10.2020 este 2,69 la mia de locuitori”.

Miercuri, 14 octombrie, au fost raportate 4.016 de noi îmbolnăviri

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, miercuri, la 164.477 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 4.016 de noi îmbolnăviri din doar 31.318 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 5.601 decese, din care 66 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 686.În intervalul 13.10.2020 (10:00) – 14.10.2020 (10:00) au fost raportate 66 de decese (38 bărbaţi şi 28 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Citește și:

Cum te tratezi acasă dacă ai un caz ușor de Covid-19. Recomandările medicului Virgil Musta

8 lucruri pe care trebuie să le știe un bolnav de Covid-19. Întreaga procedură, explicată de medicii de familie

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net