Zi de marţi cu ghinion pentru Elena Udrea! După ce a stat mai bine zece ore la sediul DNA, fostul ministru a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul Microsoft.


Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore "într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, pentru două presupuse fapte de trafic de influenţă şi una de spălare de bani", a declarat marţi seară avocatul acesteia, Marius Sebastian Striblea.

Unde au dispărut cătuşele Elenei Udrea?

La ieşirea din sediul DNA, Elena Udrea avea cătuşe la mâini, aşa cum se vede în imagini. Se întâmpla marţi, 10 februarie, puţin după ora 22.00.

După un drum de câteva minute, fostul ministru a ajuns la Poliţia Capitalei, secţia Cercetări Penale. Surpriză! Elena Udrea nu mai avea cătuşe la mâini: a deschis singură uşa maşinii şi a intrat în clădire.

Jurnalistul Rareş Bogdan a afirmat marţi seară, la Realitatea TV, că deţine o informaţie potrivit căreia DNA anchetează "dispariţia" cătuşelor Elenei Udrea.

elena-udrea-catuse-ss.jpg

elena udrea catuse dna arest
Cătuşele Elenei Udrea au dispărut ca prin minune până a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei, secţia Cercetări Penale
Foto: Mediafax/captură Realitatea TV

Elena Udrea, reţinută după zece ore de stat la DNA

Udrea a petrecut la DNA peste zece ore, dar audierile efective au durat trei ore, în restul timpului procurorii au consultat dosarul şi au emis actele procedurale. În timpul audierilor, Elena Udrea "a dat declaraţii pentru toate cele şapte acuzaţii iniţiale, s-a aparat", a adăugat avocatul.

elena_udrea_masina_arest_dna.jpg

elena udrea masina arest
Elena Udrea a intrat zâmbitoare în maşina care a transportat-o la Poliţiei Capitalei
Foto: Mediafax

Marţi "au fost făcute acte de cercetare doar în dosarul Microsoft", a continuat avocatul, menţionând că ordonanta de reţienere a fost emisă începând cu ora 21.40 şi expiră miercuri la aceeaşi oră.

Ea va fi prezentată judecătorilor în cursul zilei de miercuri, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Elena Udrea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca miercuri să fie prezentată judecătorilor de la instanţa supremă cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în dosarul Microsoft.

elena_udrea_catuse_dna_zambet.jpg

elena udrea catuse dna
Elena Udrea a încercat să ascundă cătuşele atunci când a ieşit de la DNA. Şi-a mascat drama cu un zâmbet
Foto: Mediafax

Mandatul de arestare vine dupa ce deputaţii au votat luni seară cele şase cereri ale DNA care o privesc pe Elena Udrea şi care vizează încuviinţarea urmăririi penale şi arestarea preventivă în două dosare, "Gala Bute" şi "Microsoft", precum şi încuviinţarea urmăririi penale sau a extinderii urmăririi penale în cele două dosare amintite.

Fostul ministru este acuzat, în dosarul Microsoft, de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvenţe și a actelor adiționale la acestea), trafic de influență (fapte în legatură cu derularea contractului e - Romania) şi fals în declaraţii de avere.

La 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft. La 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă a deputatului, arătând că a încălcat dispoziţiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

 
 
Loading...