Încă un om, disperat că autorităţile nu-i fac dreptate, a vrut să-şi pună capăt zilelor în Capitală. Cel puţin aşa ameninţa ieri, de pe terasa unui bloc în construcţie. Ionuţ, un bărbat de circa 40 de ani din Paşcani, a ţinut cu sufletul la gură patru medici, 12 pompieri, zeci de poliţişti şi sute de locatari din sectorul 3.


Ionuţ, un bărbat al cărui nume de familie îl ştiu doar oamenii legii, are o problemă aparent imposibil de rezolvat. Altfel nu se explică gestul lui extrem, de a se urca pe un bloc de opt etaje şi de a ameninţa că se aruncă în gol. Protestul lui a început, însă, la 31 mai, când s-a cocoţat pe o macara de pe un şantier din cartierul 13 Septembrie.

31-mai.jpg

31 mai 2015: A stat aproape 20 de ore cocoţat pe macara pentru a-şi spune oful
Foto: Sever Gheorghe

Atunci a fost convins să coboare, după ce negociatorii i-au promis ajutor. Nu l-a ajutat nimeni, aşa că duminică dimineaţă şi-a reluat protestul pe terasa unui imobil aflat în construcţie, din sectorul 3. Luni (27 iulie), la închiderea ediţiei, se afla tot acolo, înconjurat de poliţişti şi pompieri care duceau muncă de lămurire să nu facă un gest necugetat.

barbat-negociatori.jpg

S-a certat în permanenţă cu negociatorii
Foto: Sever Gheorghe

Noi nu suntem negociatori, dar tindem să credem că tot ce a făcut Ionuţ a fost extrem de cugetat. Nu credem că voia să moară, ci doar să atragă atenţia asupra lui. Omul îşi pregătise provizii de apă şi alimente, ca să-i ajungă pentru un protest îndelungat. Ionuţ îşi striga ieri disperarea în gura mare, iar negociatorii păreau legaţi la mâini. 

zona-imprejmuita.jpg

Poliţiştii şi pompierii au împrejmuit zona pentru siguranţa trecătorilor
Foto: Sever Gheorghe

Nu ştim ce-i spuneau, dar puteai intui că argumentele lor nu aveau nici un efect. Se pare că bărbatul avea un conflict în instanţă cu o familie, de la care se chinuie să recupereze o sumă de bani. Fiindcă instanţele din Paşcani nu i-au rezolvat problema, a decis să o ia cu el la Bucureşti, să o ştie tot oraşul. Duminică şi luni, Poliţia şi Pompierii au dislocat zeci de oameni şi opt maşini de intervenţie pentru el.

 
 
Loading...