Evacuată de primărie că nu a mai făcut curat în casă de 4 ani

Ultima actualizare:

    Din cauza vârstei înaintate, femeia nu şi-a mai putut face curăţenie în locuinţă
Din cauza vârstei înaintate, femeia nu şi-a mai putut face curăţenie în locuinţă

Situaţie fără precedent în Capitală. O femeie de 72 de ani a fost evacuată luni (22 februarie) din apartamentul ei, pentru 24 de ore, după ce vecinii s-au plâns în instanţă că bătrâna trăieşte, la propriu, în mizerie.

Reprezentanţii Primăriei sectorului 4 şi un executor judecătoresc au forţat-o să deschidă uşa casei pentru a permite lucrătorilor ADP să cureţe locuinţa. Când au intrat în apartamentul de la etajul 1, angajaţii primăriei au găsit-o pe bătrână culcată într-o încăpere „pavată” cu sticle din plastic, cutii de conserve şi deşeuri descompuse, care emanau un miros care nu poate fi descris.

Bătrâna strângea la piept un tânăr de 35 de ani, despre care vecinii spun că e fiul ei cel mic, care suferă de mai multe forme de handicap. Un al doilea fiu, aparent sănătos, le-a spus oamenilor din primărie că nu înţelege de ce îi deranjează lumea, că ei n-au făcut nimic rău. Apartamentul va fi salubrizat şi văruit pe cheltuiala primăriei, care va declanşa o anchetă socială pentru a stabili cum au ajuns aceşti oameni în această situaţie. „Ca primar, dar cu atât mai mult ca medic, consider că aceste persoane se confruntă cu adevărat cu situaţii excepţionale. Este o operațiune de evacuare temporară, fiind vorba despre o proprietate privată. Însă, acești oameni trebuie ajutați în măsura în care stilul de viaţă pe care l-au abordat îi perturbă pe ceilalţi locatari, care ni s-au adresat realmente cu disperare. În funcţie de ce va scoate la iveală ancheta, vom demara procedura de ridicare a tutelei şi le vom oferi celor doi copii, chiar dacă sunt majori, ajutor instituţional. Mai mult nu putem face, căci e vorba de proprietate privată”, a declarat primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă.

Angajații ADP au scos din apartamentul bătrânei zeci de saci din plastic plini cu gunoaie. Mai mulți lucrători ai primăriei au fost la un pas de leșin în timpul evacuării resturilor menajere, sticlelor din plastic și corpurilor de mobilă mucegăite pe care femeia le avea în casă. „Am fost prin multe locuri groaznice la viața mea, dar ca ăsta nu e nici unul. E mai rău ca la Glina, la groapa de gunoi”, ne-a spus un angajat ADP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net