Expoziţii inedite şi în premieră la Romanian Design Week

Ultima actualizare:

    Foto: Sorin Stana
Foto: Sorin Stana

Cea de-a opta ediţie a evenimentului Romanian Design Week, care are temă Schimbarea - CHANGE 2.0, este în plină desfăşurare, până pe 20 septembrie, la Bucureşti, lucru care demonstrează că arta poate supravieţui chiar şi-n vreme de pandemie.

Noutatea acestei ediţii este Design Flags, o serie de şapte expoziţii prezentate în premieră în România şi găzduite în spaţiul Qreator din Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor 8A, care documentează evoluţia designului din perspective culturale internaţionale.

Acestea vor fi deschise publicului larg cu vârsta peste 18 ani, în perioada 13-20 septembrie 2020, între orele 10:00 şi 20:00. 

Expoziţiile documentează evoluţia designului din perspective culturale diverse şi din ţări diferite. Publicul va putea admira la Qreator postere stradale din Madrid, care explorează istoria oraşului, afişe ale Asociaţiei Designerilor Grafici Maghiari, dar şi colecţiile finaliste ale concursului demarat de Comitetul Olimpic Ungar pentru uniformele sportivilor ce urmau să participe la Olimpiada de la Tokyo de anul acesta, una anulată din cauza pandemiei.

La acestea se adaugă Future Food Formula, instalaţia interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, expoziţiile de design de produs Made in CZ / Found in RO, care includ obiecte fabricate în Cehoslovacia şi atât de prezente în viaţa cotidiană românească înainte de Revoluţie, sau Portugal Normal, o colecţie de obiecte care au potenţialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze şi care au intrat deja în memoria colectivă portugheză.

Dacă eşti, aşadar, curios să vezi cum poate arăta o instalaţie luminoasă realizată din instestine de vacă, ar trebui să treci pragul acestei expoziţii inedite.

Astfel, Qreator by IQOS îşi continuă misiunea de a fi #homeofcreativity, de a inspira şi a influenţa modul în care este percepută creativitatea. Expoziţiile din cadrul Romanian Design Week îşi propun să investigheze procesele şi contextele care generează schimbare, să chestioneze rolul designului într-o economie circulară, să prezinte proiecte, materiale şi procese inovatoare, precum şi cele mai relevante exemple de design experimental, conceptual şi incluziv. 

Accesul la expoziţii este gratuit şi se face doar prin intrarea principală a vilei din Bulevardul Aviatorilor nr. 8A – din Piaţa Victoriei.

Evenimentul este organizat ţinând cont de distanţarea socială şi de toate regulile şi recomandările valabile în acest moment. Astfel, pentru a respecta reglementările legislative în vigoare, în interiorul vilei vor putea fi prezente doar 40 de persoane simultan, care sunt rugate să poarte măşti şi să păstreze distanţa socială.

Design Flags este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la Bucureşti, Institutul Maghiar din Bucureşti, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature şi KWY.studio.

Articol realizat cu sprijinul Qreator, conţine elemente publicitare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net