Faci piața, treci pe la termoscaner! Vânzătorii și clienții de la Piața Obor, verificați dacă au febră

Ultima actualizare:
Vânzătoarele au mască de protecție și  stau în spatele geamurilor de plexiglas
Vânzătoarele au mască de protecție și stau în spatele geamurilor de plexiglas

”36,1, treceţi! 36,3, treceţi!”. Nu este o parolă, este noua realitate din Piaţa Obor, cea mai mare din România unde, pentru a intra, cumpărătorii şi comercianţii sunt supuşi testului cu termoscannerele. Pandemia a schimbat regulile în pieţele agroalimentare, iar administraţia de la Obor este prima care s-a conformat.

Aparatele sunt amplasate la intrările în piaţa agroalimentară şi sunt destinate scanării temperaturii corporale a celor care doresc să se aprovizioneze cu cele necesare traiului zilnic. ”Tii drăcie cu ghivent! Ce îmi pune în frunte?”, se miră Nina Titoaşcă în timp ce bagă fruntea în aparat. ”Să nu îmi faci ceva rău! Îmi rămâne semn pe frunte?”, se miră şi nea Mugurel în timp ce stă la rând, la termoscannere. Aparatele sunt dispuse la cele două intrări în complexul agroalimentar şi sunt mânuite de personalul de pază. Tarabele nu mai sunt nici ele ca înainte, cumpărătorul şi vânzătorul sunt separaţi de panouri de plexiglas, iar pe jos sunt marcaje. ”Păstrează limita de siguranţă! Nu te băga în sufletul meu că îmi dai Covid”, se răţoieşte o mamaie la persoana din spate care dădea să se uite la preţuri. ”Dacă ai peste 37,3 temperatură ar trebui să nu ai voie înăuntru. Aşa este recomandarea specialiştilor. Doamne ajută până acum nu am avut această situaţie.

Dacă ai peste 37,3 grade Celsius nu ești primit în piață
Dacă ai peste 37,3 grade Celsius nu ești primit în piață

Achiziţionarea termoscannerelor a fost făcută pentru protejarea cumpărătorilor şi a vânzătorilor din cea mai mare piaţă din ţară şi se adaugă celorlalte metode de prevenţie cum sunt igienizarea spaţiilor comune, scărilor, holurilor, balustradelor, mânerelor uşilor, lifturilor. La noi, toţi producătorii sunt obligaţi să poarte măşti şi mănuşi, iar mărfurile pe care le comercializează sunt protejate de paravane din plastic”, ne-a declarat Cosmina Ene, reprezentantul firmei care administrează complexul agroalimentar. Piaţa Obor este cea mai mare din România, cu o suprafaţă de 26.399 mp. Există 800 de puncte de vânzare a produselor agricole (tarabe, standuri şi chioşcuri din lemn). Producătorii agricoli care îşi desfăşoară activitatea în acest adevărat complex agroalimentar provin din Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Argeş, Alba, Dolj, Buzău, Vrancea. Programul de funcţionare din Piaţa Obor este de luni până vineri între orele 7.00-19.00, sâmbătă de la ora 7.00 la ora 18.00 şi duminică de la ora 7.00 la ora 16.00. 


    Vânzătoarele au mască de protecție și  stau în spatele geamurilor de plexiglas Fotografii: Mihai Ionescu
Vânzătoarele au mască de protecție și stau în spatele geamurilor de plexiglas Fotografii: Mihai Ionescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net