Firea: ”Nu sunt de acord cu reînceperea cursurilor după 15 mai. Va fi o nenorocire”

Ultima actualizare:
Gabriela Firea este primarul Capitalei
Gabriela Firea este primarul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat pe pagina sa de Facebook, la anunțul privind posibilitatea de redeschidere a școlilor după 15 mai. Edilul a spus că elevii nu vor putea purta mască, astfel că numărul îmbolnăvirilor va exploda. Ea a spus că nu vede ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai.

Gabriela Firea și-a argumentat afirmația, spunând că cei mici nu au răbdare să poartă măștile de protecție și nici nu vor fi atenți să nu le contamineze, astfel că situația, în cazul redeschiderii școlilor, s-ar putea înrăutăți. Și, chiar dacă elevii și copiii mici vor face forme ușoare, vor transmite coronavirusul cadrelor didactice, părinților, bunicilor și va fi o nenorocire, mii de îmbolnăviri.

Primarul este de părere că se pot găsi soluții penru încheierea anului școlar


    Gabriela Firea este primarul Capitaleifoto: Facebook
Gabriela Firea este primarul Capitaleifoto: Facebook

”Copii cu masca de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâșietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mișcă...e normal! De aceea sunt copii! Am spus și ieri, și aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare și de distanțare socială. Se vor contamina, vor face forme ușoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri. Statistica noastră relativ sub control, pentru că se testează infim, va fi dată peste cap. Atunci să vedem cum va fi gestionată o criză majoră! Ne-a ferit Cerul până acum! Și nu e vorba de statistici! Ci de viața oamenilor! Haideți să nu stricăm tot ce am obținut cu eforturi imense până acum ”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea a mai spus că una este ca un copil să poarte o ora-două masca de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri.

Ea a subliniat că se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale.

”Am fost prima care a cerut închiderea școlilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Și ce-am mai fost certată și pusă la zid în public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea școlilor pe 15 mai. Dar, cu toată tăria, cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine și să privim cu respect spre țările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Anul școlar s-ar putea prelungi cu o săptămână

Ministrul Educației Monica Anisie a afirmat, miercuri seara, că încheierea anul școlar s-ar putea prelungi cu o săptămână sau nu în funcție de datele medicale care vor apărea pe parcurs, subliniind că cel mai important lucru este siguranța copiilor. Ministrul spune că, la revenirea din vacanța de Paște, cursurile online vor deveni obligatorii, iar durata acestora poate fi flexibilă, speciliaștii recomandând o durată între 40-50 minute.

Decizia redeschiderii școlilor va fi luată cu Ministerul Sănătății. Școlile au fost închise pe 11 martie 2020.

Citește și: 

Nelu Tătaru spune când se redeschid școlile: ”Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie”

Ministrul Educației a anunțat când se va da Bacalaureatul și Evaluarea Națională în 2020

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net