Firea, ultimatum pentru lucrările la Pasajul Piaţa Sudului

Ultima actualizare:

    Gabi Firea a verificat cum se lucrează pe șantierul de la Piața Sudului
Gabi Firea a verificat cum se lucrează pe șantierul de la Piața Sudului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dă un ultimatum firmei care execută lucrările la Pasajul Piaţa Sudului. Edilul are de gând să rezilizeze contractul.

Gabriela Firea a trimis o scrisoare Asocierii Astaldi SPA - Euroconstruct Trading 98 SRL - RCV Global Group SRL, care execută lucrările la Pasajul Piaţa Sudului.

Acestea ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2015, dar graficul de execuţie a lucrărilor a fost modificat de mai multe ori.

Primarul spune că există pârghii contractuale prin care poate fi denunţat unilateral contractul din culpa exclusivă a executantului şi va apela la acestea dacă situaţia nu se va îmbunătăţi.

"Având în vedere deciziile pe care le-am luat în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru deblocarea activităţii în cazul acestui proiect, sunt contrariată de lipsă de acţiune a executantului. Am fost informată ori de câte ori aţi actualizat graficul de execuţie al contractului de lucrări prin care aţi modificat data finalizării lucrărilor.

Consider că un executant serios nu poate avansa lunar un alt termen de finalizare şi nu induce în eroare reprezentanţii beneficiarului. Graficele de execuţie transmise de dumneavoastră sunt incomplete, nesusţinute de ritmul execuţiei lucrărilor şi nu corespund din punct de vedere contractual, acestea neputând fi aprobate de către beneficiar.

Sunt neplăcut surprinsă de faptul că nu aţi respectat instrucţiunile emise de către beneficiar, (acumulând o sumă considerabilă cu titlul de penalităţi), instrucţiuni care puteau conduce la eliminarea parţială a întârzierilor în finalizarea lucrărilor.

Vă solicităm să luaţi în considerare importanţa acestui proiect pentru cetăţenii municipiului Bucureşti şi să reanalizaţi mobilizarea dumneavoastră în cadrul lucrărilor pe care le executaţi într-un termen rezonabil de 10 zile de la primirea prezenţei scrisori de nemulţumire a beneficiarului. Dorim să vă atragem atenţia în modul cel mai serios cu putinţă că în cazul în care nu observăm progresul pe care îl aşteptăm, există pârghii contractuale prin care să denunţăm unilateral contractul din culpa exclusivă a executantului şi că suntem determinaţi să apelăm la acestea dacă situaţia nu se va îmbunătăţi", scrie edilul în scrisoarea transmisă constructorului. 

Lucrările au început în 2014

Construcţia Pasajului Piaţa Sudului a început în primăvara anului 2014 şi trebuia terminată la sfârşitul anului 2015, dar, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, termenul a fost prelungit până la 30 iunie 2016. 

Fiindcă nici acest termen nu a fost respectat, reprezentanţii municipalităţii au semnat Actul Adiţional la Contractul de finanţare, prin care administraţia este obligată să încheie lucrările până în decembrie 2018.  

Investiţia este de 28,3 milioane de euro, din care finanţarea europeană este de 18,9 milioane de euro.

Pasajul de la Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri şi înălţimea de cinci metri. În plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legătura cu staţia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafaţă vor fi desfiinţate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net