A fost amendat primul local pentru fumat

Ultima actualizare:

    Unii clienți fumau nestingheriți la masă, în timp ce alții au alertat Poliția
Unii clienți fumau nestingheriți la masă, în timp ce alții au alertat Poliția

Poliția Locală București a amendat, ieri, primul restaurant pentru că nu a respectat Legea antifumat. Acesta se află în sectorul 2 al Capitalei, iar angajații le-au permis clienților să fumeze, în timp ce alții s-au simțit ofensați și au alertat autoritățile.

Nu încălcați legea, pentru că nu știți cine vă reclamă! O familie care lua masa într-un local din sectorul 2 a sunat imediat la Dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală și Control ca să reclame faptul că lângă ei se fumează.

Polițiștii au venit la locul cu pricina și au constatat că reclamația se adeverește.

”În restaurantul respectiv nu se respecta nici o prevedere a noii legi antifumat. Inspectorii au văzut că locul în care se fuma era o construcție închisă, aflată în curtea unui imobil, aceasta fiind formată din doi pereți ficși și doi pereți din poliplan transparent, acoperită cu tavan retractabil închis. Mai mult, înăuntru mesele erau dotate cu scrumiere, iar unii clienți ai restaurantului fumau în momentul sosirii echipajului de control”, anunță reprezentanții Poliției Locale.

Potrivit Legii 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, acest tip de terasă este definit ca fiind spațiu public închis unde fumatul este interzis.

Pentru că este la prima abatere, societatea comercială a fost amendată cu 5.000 de lei.

Dacă va exista o a doua abatere, amenda va fi de 10.000 lei şi se va suspenda activitatea, iar la a treia, sancțiunea va ajunge la 15.000 de lei, plus închiderea unităţii.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net