FOTO "Amazoanele" astea vor defila de 1 Decembrie!

Ultima actualizare:

    Dalina este în  echipa de mânuire  a armelorFOTO: ROBERTO SĂLCEANU
Dalina este în echipa de mânuire a armelorFOTO: ROBERTO SĂLCEANU

Chiar dacă va fi frig, va merita din plin să mergeţi de 1 Decembrie la parada militară din Capitală. Ieri, a fost prima repetiţie, la Unitatea Militară din Ghencea, unde reporterii Click! au admirat mai multe domnişoare –soldat care vor participa la defilare.

Mii de militari, jandarmi, poliţişti, aviatori au participat ieri la prima repetiţie a paradei pentru Ziua Naţională, din 1 Decembrie. În total, peste 2.700 de militari, jandarmi, poliţişti, aviatori, SRI-işti, SPP-işti, 40 de aeronave şi 280 de vehicule. A fost un frig pătrunzător şi ne aşteptam să fie aglomeraţie şi agitaţie. Nu însă şi la Armată. Totul a fost planificat, iar fiecare detaşament ştia traseul pe care urma să-l parcurgă. Printre miile de militari,

ne-au atras atenţia prezenţa femeilor care învârteau puştile, călăreau sau erau îmbrăcate ca nişte spioane. Au fost spectaculoase fetele de la “Regimentul 30” de Gardă ”Mihai Viteazul”.

Laura este în  Statul Major al  Forțelor Aeriene
Laura este în Statul Major al Forțelor Aeriene

Repetiţia generală va fi sâmbătă

Dalina şi Crina au mânuit armamentul cu o rapiditate uimitoare. Am aflat că aceste exerciţii se numesc ”Drill team”, adică demostraţie de mânuirea armelor. Fac antrenamente de ani de zile şi vor continua să repete zilnic până la defilarea din 1 Decembrie. O apariţie a fost şi Elena Magdalena, care va deschide Detaşamentul de Muzică Reprezentativă a Armatei, dar şi Laura, reprezentantă a Statului Major al Forţelor Aeriene. În Armată, SRI, SPP şi Forţele Aeriene, toţi fac aceleaşi exerciţii, fără diferenţe între femei şi bărbaţi. Câteva mii de femei sunt angajate la aceste arme şi reprezintă 15% din militarii români. 

Defilarea va fi în Piaţa Constituţiei

Arcul de Triumf este în reparaţii, iar parada din acest an va avea loc în Piaţa Constituţiei, ca în 1998. Dacă doriţi, puteţi vedea repetiţia generală de sâmbătă, de la ora 10.00, care va fi în această locaţie. Folosiţi metroul, nu veniţi cu maşinile pentru că traficul va fi deviat şi se va putea parca la mare distanţă. În cursul zilei de vineri, vă vom informa care vor fi rutele ocolitoare, stabilite de autorităţi. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net