FOTO Cum avansează lucrările la Pasajul de la Piața Presei

Ultima actualizare:

    Muncitorii fac ultimele retușuri în pasajul subteran care asigură accesul mașinilor în București dinspre Șos. București-Ploiești (foto: Roberto Sălceanu)
Muncitorii fac ultimele retușuri în pasajul subteran care asigură accesul mașinilor în București dinspre Șos. București-Ploiești (foto: Roberto Sălceanu)

Pasajul subteran rutier de la Piața Presei Libere, realizat de Primăria Municipiului București, se apropie de finalizare. Lucrările, care ar fi trebuit să fie gata în luna februarie, au ieșit din graficul stabilit de autorități. Reporterii Click! au tras cu ochiul pe șantier pentru a vă aduce, în premieră, fotografii la zi.

Pasajul rutier subteran de la Casa Presei a intrat în linie dreaptă, muncitorii realizând ultimele retușuri la construcția care a demarat în martie anul trecut. La suprafață, însă, haosul e la el acasă: mai sunt de trasat treceri de pietoni, de asfaltat trotuare, de realizat marcaje și de montat semne de circulație. Benzile din pasaj au fost marcate corespunzător, însă acum se mai lucrează la definitivarea sistemului de iluminat din subteran. Indicatoarele de direcție la accesul dinspre Șos. București-Ploiești au fost montate, însă peste tot atârnă cabluri, care ar trebui îndepărate sau îngropate.

Lucrările sunt întârziate la breteaua de ieșire spre Bd. Mărăști, unde marcajele rutiere nu au fost realizate, iar la suprafață amenajarea de șantier face imposibilă circulația pietonală și cea auto. Vestea bună pentru pietoni este că cele două pasaje pietonale (unul nou, pe Șos. Kiseleff, altul deja existent în intesecție) vor fi primele porțiuni ale proiectului care vor fi inaugurate. Vestea proastă e că din această noapte va fi desființată trecerea de pietoni de la intersecția Șos. Kiseleff-Bd. Expoziției (intrarea de la Pavilionul H). Circulația pietonală se va desfășura exclusiv prin pasajul pietonal nou creat pe Șos. Kiseleff.

Proiectul costă Municipalitatea 18 milioane de euro și presupune realizarea a două tuneluri subterane de 700 metri pe direcția Șos. București-Ploiești - centru, cu două benzi de circulație. Intrarea se face din Șos. București - Ploiești, iar ieșirile sunt prevăzute pe Bd. Mărăști și pe Șos. Kiseleff.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net