FOTO EXCLUSIV S-au aprins luminiţele de sărbători în Bucureşti! 3 milioane de beculeţe decorează centrul oraşului

Ultima actualizare:

    În ciuda frigului, bucureştenii au luat cu asalt Piaţa Universităţiifoto: Sever Gheorghe
În ciuda frigului, bucureştenii au luat cu asalt Piaţa Universităţiifoto: Sever Gheorghe

Centrul capitalei a devenit sâmbătă seara o mare de lumini colorate. Ornamentele de sărbători se întins pe o distanţă de 24 de kilometri pe cele mai importante artere din oraş.

Ca în fiecare an, misiunea de a da startul sărbătorilor de iarnă i-a revenit primarului Sorin Oprescu. El a aprins ornamentele luminoase, sâmbătă seară, din Piaţa Universităţii, împreună cu cei trei nepoţi ai săi şi cu alţi doi copii.e voastre, vreau să vă mulţumesc pentru tot ceeea ce aţi făcut pentru oraşul ăsta. "Vreau să vă urez «Sărbători fericite», să vă îndemn să vă iubiţi oraşul, pentru că şi el vă iubeşte", a spus Sorin Oprescu, de pe scena amenajată la esplanada cu statui din Piaţa Universităţii.

Din Piaţa Universităţii au fost aprinse aproape trei milioane de beculeţe de tip LED, care împodobesc Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri, pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, în Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui şi Piaţa George Enescu, precum şi pe bulevardele Buzeşti - Berzei, Ferdinand, Dacia şi Constantin Prezan.

Tot pentru sărbătorile de iarnă au fost împodobite Piaţa Operei şi intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate şi intersecţiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timişoara şi Şos. Progresul-Calea Rahovei.

De asemenea, au fost aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, precum şi în pieţele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere şi Roma.

Ornamentele de sărbători luminează şi intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2, A1 şi cea dinspre Giurgiu.

Pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii sunt deschise, ca şi în anii precedenţi, 100 de căsuţe amenajate special pentru Târgul oficial de Crăciun al Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net