Gabriela Firea a câștigat cursa pentru mandatul de primar general al Capitalei și are deja planuri mari. Unul dintre ele pare irealizabil la prima vedere: vrea ca transportul în comun din București să fie gratuit, dar este vorba doar despre cel de suprafață.


Gabriela Firea e pe cai mari după ce a câștigat mult doritul mandat de primar general al Bucureștiului. Nu a stat mult pe gânduri și deja a anunțat că se pune pe treabă, iar unul dintre primele lucruri de pe lista ei pare imposibil, cel puțin la prima vedere: vrea ca transportul RATB să fie gratuit pentru toți cetățenii, pentru a se fluidiza traficul.

Metroul nu poate fi luat în calcul, căci nu aparține de Primărie, ci de Ministerul Transporturilor, dar măsura pe care vrea Firea să o ia cu privire la RATB nu va afecta angajații companiei de transporturi, după cum ea însăși a ținut să precizeze pe pagina sa de Facebook.

"Modernizarea transportului public este o prioritate pentru mine, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru biciclişti. Voi găsi căile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public să fie gratuit, într-un timp rezonabil, tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi bucureşteni să îl folosească. Asta nu înseamnă că personalul RATB care vinde, acum, biletele, va rămâne pe drumuri. Vom găsi soluţii pentru fiecare în parte.
Eu vreau să creez locuri de muncă pentru bucureşteni, nu să cresc şomajul. Tot ce am promis în campanie voi face. Vă mulţumesc pentru încredere", a fost mesajul scris de primarul Bucureștiului.

 
 
Loading...