George Stanca ar fi împlinit 72 de ani. Soția îi lansează două cărți

Ultima actualizare:

    George Stanca și Paul Surugiu (Fuego). Acesta din urmă va participa la lansarea de mâine
George Stanca și Paul Surugiu (Fuego). Acesta din urmă va participa la lansarea de mâine

Ziarist, poet și publicist, George Stanca va fi comemorat mâine, 8 mai, de la ora 17.00, la Muzeul Literaturii Române. Lena, soția regretatului jurnalist care s-a stins din viață pe data de 4 februarie, la 71 de ani, va lansa două volume pe care George Stanca nu a mai apucat să le publice.

George Stanca ar fi împlinit astăzi, 7 mai, 72 de ani. Regretatul jurnalist va fi comemorat mâine, 8 mai, la Muzeul Literaturii Române de la ora 17.00, când soția lui, Lena, îi va lansa două volume pe care nu a mai apucat să le publice. Este vorba de volumul de poezii „Un corp scufundat într-un lichid” și de o carte de reportaje intitulată „Reporter de profesie”. La eveniment vor lua parte Ioana Crăciunescu, George Mihăiță, Andrei Păunescu, Paul Surugiu - Fuego, Ștefan Dulu, Daniel Ionașcu, Corneliu Olar, Tic Petroșel, Mircea Bodolan și Dan Fruntelată. George Stanca a murit pe 4 februarie, în urma unei boli necruțătoare. El a fost internat la Spitalul „Sfânta Maria”, unde corpul lui a cedat.

Biografie George Stanca

George Stanca s-a născut pe 7 mai 1947 în Buftea şi a absolvit Insititutul de Construcţii din Bucureşti. În timpul studenţiei a fost solistul formaţiei rock Odeon. Pe lângă cariera literară, el a lucrat şi ca inginer de execuţie, în investiţii şi în proiectare. Debutul ca publicist a avut loc în 1971, în revista „Săptămâna“ lui Barbu, fiind titular al unei rubrici de muzică pop-rock-uşoară. A fost redactor la revista „Flacăra“ şi membru fondator, alături de Adrian Păunescu şi Dorin Tudoran, secretar muzical al Cenaclului Flacăra şi reporter. În calitate de secretar muzical de cenaclu, a fost cel care i-a descoperit/adus pe Mircea Vintilă, Dan Chebac, Adriana Aush, Radu Gheorghe, Mihai Diaconescu alias Anghel Mora şi alţii. Debutează în „Luceafărul“ (1978) cu poezii semnate G.G. Crăciun, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri „Tandreţe maximă“ (1981), urmat de „Poeme pricinoase“ (1983) şi „Excursie cu liftul“ (1988). De-a lungul carierei, George Stanca a fost redactor-şef şi director a numeroase publicaţii, dar şi proprietarul unora. De asemenea, a fost şi realizator de radio şi TV. Din 2009 era editorialist al ziarului „Click!“, semnând zilnic rubrica din pagina 2, extrem de populară, "Scrisorile lui Stanca".

Citește și:

George Stanca, condus pe ultimul drum. Cei mai importanți oameni din România i-au adus un omagiu

Cele mai emoționante mesaje de adio pentru George Stanca, de la prietenii celebri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net