Grădinițele rămase deschise pe timp de vară. Unde-ți duci copilul în Capitală

Ultima actualizare:

    Copiii se vor distra și în vacanța de vară la grădiniță Foto: miculrinocer.ro
Copiii se vor distra și în vacanța de vară la grădiniță Foto: miculrinocer.ro

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă îi pot duce la grădiniță și în vacanța de vară. Fiecare primărie de sector din Capitală a stabilt câteva unități de învățământ care vor fi deschise în iulie și august. Iată câteva dintre ele!

- Lista cu grădinițele deschise în sectorul 1 nu a fost dată publicității, iar reprezenanții biroului de presă i-au spus reporterului Click! că nu a fost aprobată încă de Inspectoratul Școlar al Muncipiului București;

- În sectorul 2, în luna iulie sunt deschise cinci grădinițe. Este vorba despre Grădinița 23, la care sunt arondate Grădinițele 23, Steluța, 280, Grădinița 135, la care sunt arondate grădinițele 7, Licurici, 135, 138, Grădinița 233, la care sunt arondate grădinițele 233, 234, Alice, 276, 137, Grădinița Albinuța, care va deservi doar copiii din Albinuța datorită numărului mare de cereri și Grădinița Clopoțel, la care sunt arondate Luminița, 133, Castel, 189, Clopoțel, 236 și 256.

Unde se fac înscrierile pentru grădinițele de vară

În august, vor fi deschide Grădinița 138, la care sunt arondate 7, Licurici, Albinuța, 133, 138, Clopoțel, Alice și Grădinița Steluța, la care sunt arondate Luminița, 137, Castel, 189, 233, 234, 236, 256.

Înscrierile se fac la grădinițele de zi care trimit cererile către grădinițele la care sunt arondate pe timpul verii;

- Și în sectorul 3 se organizează programul Grădinița de Vară. Astfel, în luna iulie vor fi deschise patru grădinițe (211, 191, 69 și 239), iar în luna august trei (211,191 și 69).

Primarul Robert Negoiță a anunțat că va aloca în buget sumele de bani necesare pentru plata personalului care va activa la aceste unități;

- În sectorul 4, sunt patru grădinițe deschise, dintre care două în luna iulie: Grădinița în Șir de Mărgărite și Piticot, iar în august Albă ca Zăpada și Grădinița Școlii 129.

De astăzi, sunt funcționale primele două grădinițe de vară, unde au fost înscriși 450 de copii. Se mai pot face înscrieri pentru august, la celelalte două, iar dosarul se depune la grădinițele la merg în mod obișnuit.

Cadrele didactice și personalul auxiliar din sectorul 4 primesc un stimulent financiar 

Primăria sectorului 4 a decis să-i ofere câte un stimulet financiar personalului ce va lucra în vacanță.

Astfel, pe lângă salariu, cadrele didactice vor primi 100 de lei pe zi, personalul auxiliar 20 de lei pe zi, administratorii și contabilii, câte 200 de lei pe lună, iar directorul 400 de lei pe lună;

- Șapte grădiniţe de stat din sectorul 5 vor fi deschise în perioada iulie-august, potrivit unui proiect adoptat săptămâna trecută de către Consiliului Local.

Acestea sunt grădinițele nr. 34, nr. 35, nr. 53, nr. 73, Grădiniţa Căsuţa Fermecată, Grădiniţa Electromagnetica şi Grădiniţa Paradisul Verde.

735 de copii vor fi înscriși și vor fi dispuşi în câte şapte grupe, cu cel mult 15 preşcolari. În cadrul proiectului ”Grădiniţa de vară” copiilor le vor fi oferite zilnic două mese principale şi două gustări.

Hrana va fi asigurată în sistem catering, în limita a maximum 18 lei, TVA inclus/preşcolar/zi, iar meniurile vor fi stabilite de medici nutriţionişti.

Copiii din sectorul 5 beneficiază de două activități pe săptămână

Fiecare preşcolar va beneficia de două activităţi recreative pe săptămână, respectiv Joc şi mişcare şi Clubul de limba engleză, costul acestora fiind de 50 de lei/lună/copil.

Cei mici vor participa la activităţi în aer liber, iar săptămânal în fiecare grădiniţă va fi organizat un spectacol de teatru de păpuşi;

- Dintre cele 27 de grădinițe de stat care funcționează în sectorul 6, au fost desemnate șapte grădinițe de vacanță, care să funcționeze în lunile iulie și august, după cum urmează:

  • în iulie - Grădinița nr. 40, Grădinița Prichindel, Grădinița nr. 218 și Grădinița nr. 94;
  • în august - Grădinița nr. 246, Grădinița nr. 170 și Grădinița nr. 274 .

Programul micuţilor este organizat special pentru vacanţa mare: vor învăţa atât lucruri noi, dar se vor bucura şi de joacă şi activităţi recreative concepute special pentru ei.

Părinții trebuie să facă o solicitare la grădinița unde doresc să-și înscrie copilul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net