Hai la mustărie! De joi a început festivalul de must și pastramă în Parcul Național

Ultima actualizare:

    Mustul se va face chiar în fața clienților
Mustul se va face chiar în fața clienților

Pastramă fragedă de oaie și must dulce. Asta găsiți începând de astăzi și până duminică în Parcul Național, din București, acolo unde are loc ”

Berbecuţi la proţap, tone de pastramă coaptă în jar, pusă pe grătar sau la tigaie, dar şi fete mândre şi frumoase îmbrăcate în straie populare care vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi vă aşteaptă la o sărbătoare de gusturi și arome. 

A început ”Festivalul de bun must și pastramă după gust”, în Parcul Național, din București. ”Ciobani vestiţi veniţi din zonele Sibiului,  Apusenilor şi a Maramureşului aduc cu ei reţete păstrate cu sfinţenie din moşi-strămoşi, reţete pe care le vor pregăti sub ochii gurmanzilor şi a tuturor celor ce ne vor trece pragul. Am amenajat o mustărie în aer liber, de unde trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta. Pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul viticultorilor, încă de la primele ore ale dimineţii, mai multe domnişoare vor face must, prin zdrobirea strugurilor cu picioarele”, au anunțat organizatorii.

Spectacolul va fi acompaniat de berbecuţi la proţap și tone de pastramă la ceaun. Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor.

Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături. Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net