Iată cum arată Școala “Ion Heliade Rădulescu”, care are 130 de ani de când a fost construită!

Ultima actualizare:

    Școala “Ion Heliade Rădulescu”, construită în urmă cu 130 de ani, a fost modernizată și consolidatăFotografii: Primăria Sectorului 1
Școala “Ion Heliade Rădulescu”, construită în urmă cu 130 de ani, a fost modernizată și consolidatăFotografii: Primăria Sectorului 1

Cele mai bune condiții de educație pentru copii! Primăria Sectorului 1 a finalizat consolidarea, restaurarea și modernizarea Școlii “Ion Heliade Rădulescu”, care a fost ridicată în urmă cu 130 de ani.

Se află în picioare de 130 de ani, dar timpul care a trecut peste ea și-a spus cuvântul. Nu mai oferea siguranță pentru elevi și profesori, astfel că autoritățile au decis că este cazul să o consolideze. Școala Gimnazială nr.11 "Ion Heliade Rădulescu" a fost deschisă ieri, 1 septembrie, după ample lucrări de restaurare și modernizare. 

Așa arată intrarea în Școala ”Ion Heliade Rădulescu”
Așa arată intrarea în Școala ”Ion Heliade Rădulescu”

Unitatea de învățământ a fost dotată cu mobilier modern și cu aparatură de ultimă generație: de la table inteligente până la sistem wireless în fiecare clasă. Din 14 septembrie, aici vor învăța 700 de elevi.

”Investițiile în educația copiilor noștri sunt esențiale pentru administrația pe care o conduc. Lucrările de consolidare, restaurare și modernizare de la Școala “Ion Heliade Rădulescu îmbină fericit parfumul de epocă al acestei clădiri monument istoric cu progresul tehnologic specific secolului XXI. Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase școli pe care le-am văzut în ultimii ani, care are tot ce-i trebuie pentru a fi o școală de elită a Capitalei”, a declarat Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

Măsuri luate la Școala “Ion Heliade Rădulescu” împotriva Covid-19

În plus, au fost luate măsuri și pentru limitarea infectărilor cu Covid-19. Băncile au fost distanțate, există dezinfectat pentru mâini, toți elevii, profesorii și personalul auxiliar vor primi măști de protecție, la intrare există termoscanner și dispune de spații de izolare a celor Ion Heliade Rădulescu”care înregistrează temperaturi mai mari de 37,3 grade Celsius.

Dacă un elev va avea febră, cu acordul părinților, va fi testat gratuit la Complexul Multifuncțional Caraiman.

Școala ”Ion Heliade Rădulescu” a fost deschisă în 1890

Pe 20 august 1890, a luat ființă prima școală din Suburbia Mavrogheni din Sectorul Verde al Capitalei, cu denumirea “Școala divizionară de băieți nr.7”.

Sălile de clasă au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, iar băncile au fost distanțate
Sălile de clasă au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, iar băncile au fost distanțate

Inițial, școala a funcționat cu o singură clasă într-o casă închiriată pe Șoseaua Basarab la nr.230. Actuala clădire de pe Bulevardul Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 5-7 are două corpuri.

Primul dintre acestea a fost inaugurat în 1896 și construit în stilul arhitectului Ion Mincu, după cum reiese din documente, de către un elev al acestuia, arhitectul Magni.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net