Iepuri decorativi de Paște, închiriați la suprapreț. Ce spune primăria

Ultima actualizare:

    Iepurii au fost întorși din drum, după ce au fost refuzați de Primăria Sectorului 6. Foto: Facebook
Iepurii au fost întorși din drum, după ce au fost refuzați de Primăria Sectorului 6. Foto: Facebook

Reprezentanții Administrației Școlilor Sector 6 au comandat mai multe figurine decorative pentru înfrumusețarea sectorului cu ocazia sărbătorilor pascale, pentru care s-a angajat să plătească 24.240 de euro. Decorurile, printre care și șase iepuri ornamentali de 2,5 metri înălțime, au fost închiriate de la o firmă care a furnizat în trecut astfel de echipamente și altor autorități locale din București și din țară. Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a intervenit și a cerut conducerii instituției să anuleze comanda.

Întreg scandalul a pornit de la o fotografie postată de o bucureșteancă, pe Facebook, care a surprins un „convoi” pe străzile orașului. Cei șase iepuri ornamentali, trași în țiplă, se îndreptau spre cele șase grădinițe din Sectorul 6 selectate pentru a beneficia de decorurile pascale. Informația a fost preluată de recorder.ro, care a aflat că iepurii sunt închiriați de o instituție subordonată Primăriei Sectorului 6, nu de Primăria Capitalei, cum credea Maria Munteanu. La pachet cu iepurii, pentru care Administrația Școlilor Sector 6 era dispusă să achite 15.450 de euro pentru 60 de zile de găzduire, au mai sosit șase cutii cadou cu fundă 3D (3.540 de euro) și șase figurine 3D în formă de ou (5.250 de euro).

În urma popularizării achiziției, primarul Gabriel Mutu a declarat că nu a fost informat de acest lucru, însă a cerut Administrației Școlilor să anuleze procedura:

“Apreciez implicarea cetățenilor și a celor din mass media, în legătură cu toate aspectele administrării comunității. Nu cunosc toate achizițiile desfășurate la nivelul direcțiilor Consiliului Local Sector 6. În urma sesizărilor, am verificat situația de la Administrația Școlilor Sector 6, am înțeles că nu a fost semnat contractul de închiriere și am dispus corectarea acestei erori și anularea comenzii lansate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice”, a declarat acesta într-un comunicat de presă.

În urma reacției primarului, conducerea Administrației Școlilor s-a conformat și a anulat înțelegerea cu societatea Next Level Project Construct SRL. 

„Având în vedere că au existat divergențe pe clauzele contractuale privind închirierea figurinelor, contractele nu se află în derulare, nefiind semnate de niciuna dintre părți. Amplasarea figurinelor fără a anunța autoritatea contractantă a fost făcută pe răspunderea operatorului economic, acesta urmând a le ridica fără a fi achitată vreo sumă. Astfel, nicio sumă nu a fost transferată în această procedură”, spun reprezentanții instituției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net