Încă 10 luni de haos!

Ultima actualizare:

    Intrarea autostrăzii A3 în Bucureşti va crea ambuteiaje în zona de birouri din nordul Capitalei
Intrarea autostrăzii A3 în Bucureşti va crea ambuteiaje în zona de birouri din nordul Capitalei

Mai e o săptămână până când autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti va intra în sfârşit în Capitală. Ce se va întâmpla atunci cu sutele de maşini care aglomerează deja zona Pipera-Fabrica de Glucoză?

“La orele amiezii fac 30 de minute să ies de pe Fabrica de Glucoză. E vorba despre un kilometru pe care mai mult se stă decât se merge. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla după ce dau drumul la autostradă”, ne spune nervoasă Elena, care lucrează într-o clădire de birouri de lângă Mobexpert.

De astă vară, Fabrica de Glucoză s-a transformat în şantier. Toate casele vechi de pe partea stângă au fost rase de pe faţa pământului, iar zeci de muncitori lucrează la foc continuu să niveleze terenul. Cele două benzi existente se transformă în 4 benzi, câte două pe sens şi cu spaţiu verde despărţitor. Aşa sună proiectul aprobat de Municipalitate. Lucrările trebuiau să înceapă în 2010 pentru ca strada să fie pregătită pentru preluarea traficului de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Nici autostrada nu s-a făcut, dar nici Fabrica nu s-a lărgit. Iată că acum e gata autostrada înaintea lărgirii străzii. Abia în august, după ani de zile de procese cu exproprierile, au început demolările şi defrişările.

Muncitorii lucrează de zor la lărgirea străzii
Muncitorii lucrează de zor la lărgirea străzii

Vineri, 23 noiembrie, au venit în inspecţie chiar mai-marii primăriei. ”Am venit în această dimineaţă pe şantier fiindcă este o lucrare foarte importantă a Primăriei Capitalei, de circa 10 milioane de euro. Suntem în grafic cu toate lucrările. Să vedem cum va influenţa traficul deschiderea autostrăzii A3. Înţeleg că termenul preconizat este 1 decembrie. Împreună cu Brigada Rutieră şi Comisia de Circulaţie vom găsi o soluţie pentru această perioadă de tranziţie, ca să nu blocăm zona”, a declarat primarul Gabriela Firea citată de hotnews.ro. 

Cu noroiul până la glezne, muncitorii dau zor cu lucrările. Constructorul a dat asigurări că va termina în 12 luni, nu în 15 luni aşa cum se prevede în contract. După aceea, va fi nevoie şi de alte lucrări de infrastructură importante: pasajele Petricani, Andronache şi Doamna Ghica, ca să fluidizeze traficul în zona de Nord a Capitalei.

Au cerut demisia primarului Firea

În timp ce primarul se afla pe şantierul din nordul Capitalei, PNL şi USR îi cereau demisia. „Companiile municipale înfiinţate de Firea au fost declarate ilegale de Curtea de Apel Bucureşti. Firea trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar general! După doi ani de mandat a făcut Bucureştiul praf“, a declarat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, citat de adevarul.ro.  „Nu am făcut altceva decât să stârpim mafia din Capitală. M-aş fi aşteptat ca USR să fie alături de mine pentru că şi reprezentanţii lor spuneau, în campania electorală, că în Capitală sunt cinci-şase firme căpuşă. Eu aştept motivarea instanţei”, a explicat Firea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net