Încep noi lucrări la conducta de termoficare a Capitalei. Pentru 40 km de rețea s-au demarat procedurile legale

Ultima actualizare:

    Luna aceasta au început primele lucrări de modernizare la rețeaua de termoficare și vor urma și altele
Luna aceasta au început primele lucrări de modernizare la rețeaua de termoficare și vor urma și altele

După o iarnă grea, încep noi lucrări la conducta de termoficare a Capitalei. Reprezentanții Primăriei Generale au anunțat că pentru 40 km au fost demarate procedurile legale.

Primăria Capitalei a publicat în consultare, în SEAP, caietele de sarcini aferente execuției a patru tronsoane, cu un total de 40 kilometri de conductă, din reţeaua de termoficare a Bucureştiului.

„Am demarat procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din rețeaua de termoficare a Capitalei. Aceștia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii. Așteptăm propunerile companiilor de pe piață până la data de 8 martie, iar imediat după, vom începe procedura efectivă de achiziție”,  a anunțat primarul general, Nicuşor Dan.

Concret, este vorba de tronsoanele CB 4 - CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, același cod MC1013811) și CM 11- CP3 - CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810).

Bucureștiul are o rețea de termoficare de 4.000 km, veche de 60 de ani 

Bucureștiul are o rețea de aproape 4.000 de kilometri de conducte, a doua ca marime din lume după cea din Moscova, în care peste 80% datează din anii '60-'70 și necesită reparații majore.

Rețeaua poate fi comparată cu o galeată cu fundul spart, astfel că presiunea din conducte a scăzut progresiv de la valori de 8-9 bari la 3,5-4 bari și chiar sub acest nivel.

De aceea apa caldă e mai mult călâie, iar caloriferele mai tot timpul reci. Așa s-a ajuns ca ELCEN să fie nevoită să pompeze în rețea până la 2.000 de tone de apă de adaos/oră, în condițiile în care, în 2016, cantitatea nu depășea 1.200 de tone.

În mod normal, ar fi trebuit ca rețeaua să intre demult într-un program amplu de reparații, însă, toți primarii care s-au perindat pe la Capitală nu au fost interesați să se ocupe de această problemă.

În 2022, lucrări masive la rețeaua de termoficare a Bucureștiului

Nicușor Dan a arătat că anul acesta vor fi reabilitate cinci tronsoane cu o lungime totală de 53 de km din rețeaua de termoficare, valoarea lucrărilor fiind de 300 de milioane de lei, de la bugetul local.

Urmează ca anul viitor să demareze modernizarea a 210 km de țevi din subteran, iar pentru asta va exista finanțare europeană în valoare de 300 de milioane de euro.

La începutul lunii februarie au început lucrările la 13 km de conductă

Din 9 februarie au început lucrările la un tronson de 13 km din zona Ferentari. Celelalte tronsoane sunt în Pantelimon- 12 km, în Colentina- 9 km, în Victoriei- 11 şi în Berceni- 8 km.

Tronsonul din zona Ferentari deserveşte cartierele din jur: Rahova, Ferentari, Sebastian, dar este important pentru că se află în zona de influenţă a centralelor Progresul şi Grozăveşti.

Citește și: 

Încep procedurile pentru înlocuirea rețelei de termoficare în București. Câți kilometri vor fi reabilitați

Dispecerat Termoenergetica. Câți oameni sună disperați că mor de frig în casă și nu li se răspunde

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net