Bucureștenii sunt disperați din cauza țânțarilor și a șobolanilor. Nu pot ieși seara la plimbare prin parc și nu pot sta la o terasă de teamă că vor fi ciupiți sau că vor da nas în nas cu rozătoarele. Astfel că Primăria Capitalei anunță că a început deja cel de-al treilea tratament, care se va face noaptea. Tocmai pentru că substanța este periculoasă, în caz de contact direct.


Tratamentele de combatere a țânțarilor, căpușelor și șobolanilor continuă în Capitală. Compania Municipală Eco Igienizare (CMEIB) a început pe 1 iulie cel de-al treilea raid împotriva insectelor și rozătoarelor.

În funcție de condițiile meteorologice, se va stropi zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

A început al treilea tratament de combatere a țânțarilor, în Capitală. Nu ieșiți din casă, pentru că substanța este periculoasă

Primele două tratamente au avut loc în perioada 7-29 iunie, dar, conform Planului Unitar de Acțiune, se vor face 14.

anunt-dezinsectie-si-deratizare.jpg

Sunt puse anunțuri pe stălpii aflați în zonele unde se fac stropiri, pentru ca oamenii să nu iasă  din case, după ora 22.00
Sunt puse anunțuri pe stălpii aflați în zonele unde se fac stropiri, pentru ca oamenii să nu iasă din case, după ora 22.00

Lucrătorii CMEIB intervin cu 12 utilaje de mare capacitate și cu șase autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Tratamentele de combatere a țânțarilor se fac pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, în grădinile blocurilor, în parcuri, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, locuri de agrement, terenuri de sport, precum și în curțile spitalelor, cimitirelor.

Se face dezinsecție doar noaptea

Acțiunile de combatere a țânțarilor au loc noaptea, între orele 22.00-5.00, tocmai pentru ca oamenii să nu fie ieșiți din case. Și asta pentru că substanța biocidă folosită, Microsin, chiar dacă este avizată de Ministerul Sănătății, poate provoca iritații ale căilor respiratorii, în caz de contact direct.

capcana-sobolani-plina-cu-otrava.jpg

Capcane pline cu otravă, puse pentru șobolani
Capcane pline cu otravă, puse pentru șobolani

Și tratamentul pentru combaterea căpușelor va avea loc la începutul lunii. În paralel, CMEIB a derulat și primul tratament de combatere a căpușelor, în perioada 14-30 iunie.

Cel de-al doilea tratament va fi demarat în primele zile ale lunii iulie, în funcție de condițiile meteorologice.

Capacane pline cu otravă, puse pentru șobolani

Activitatea de deratizare a demarat pe 22 iunie și se află în plină desfășurare, în subsolurile imobilelor cu spații destinate locuințelor de tip condominium – asociații de locatari/proprietari, pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe și în parcurile Primăriei Generale.

capcana-sobolani-pusa-in-tufis.jpg

Capacanele pentru șobolani se află în zona tufișurilor
Capacanele pentru șobolani se află în zona tufișurilor

Au fost puse niște cutii negre pline cu otravă, capcane pentru șobolani. Aveți grijă ca animalele sau copiii să nu umble la ele și să împrăștie otrava!

Dispecerat non-stop pentru sesizări și reclamații

Compania Municipală Eco Igienizare a pus la dispoziție numărul de Dispecerat 0752.041.898.

Este non-stop, iar cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția unor focare de infestare în Capitală.

 

Citește și: 

Aveți grijă cu animalele de companie! Începe deratizarea în București, iar parcurile vor fi pline de cutii cu otravă

Nicușor Dan, despre țânțari și căpușe. Când începe dezinsecția în București

 

 

 

 
 
Loading...