Incident grav la metrou! O șină s-a rupt lângă stația Pipera

Ultima actualizare:

    Trenurile au circulat cu viteză redusăFoto: Arhivă Click
Trenurile au circulat cu viteză redusăFoto: Arhivă Click

O șină s-a rupt la metrou, lângă stația Pipera, marți (28 mai), pe unde trec zilnic mii de oameni. Trenurile au întârziat zeci de minute, pentru a evita o deraiere. Directorul Metrorex a declarat că nu este o situație extraordinară și că au fost zeci de incidente în subteran, doar în acest an.

Șina s-a fisurat foarte apropae de stația de metrou Pipera, pe Magistrala 2. Un vagon cântăreștre 120 de tone, iar în el sunt 300 de oameni, la orele de vârf. Riscul de deraiere este foarte mare, iar pentru a fi evitat, trenurile au fost nevoite să ruleze cu 5 kilometri pe oră în această zonă, potrivit observator.tv. Echipele tehnice au procedat la consolidarea acesteia și a fost introdusă o restricție de viteză.

„Nu e o diferență extraordinară!”

„Pe primele patru luni ale anului 2018 au fost 33 de defecţiuni, în 2019 - 35, deci, într-adevăr, două în plus. Nu e o diferenţă extraordinară. Categoric că se fac în permanenţă lucrări de intervenţie în funcţie de ce defecţiuni găsim”, a declarat directorul general Metrorex, Dumitru Sodolescu.

Șinele de pe Magistrala 2 ar fi trebuit înlocuit în urmă cu cinci ani. Săptămâna trecută, după ultimele defecțiuni, Ministru Transporturilor a trimis corpul de control la metrou, însă până acum n-a fost publicat niciun rezultat. 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net