Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, în prezent, nu se discută despre posibilitatea de a carantina Bucureştiul, fiind luate alte măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului. "Dorinţa noastră este să nu blocăm un oraş mare, cu economie cu tot, mai ales că avem căile de a rezolva problema", a punctat el.


Arafat a explicat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că CMBSU a adoptat o hotărâre privind restricţiile conform legislaţiei în vigoare la acel  moment, dar după ce s-a aprobat hotărârea de Guvern va trebui să se întrunească din nou pentru a readapta decizia.
 
El a menţionat că nu sunt restricţii suplimentare la o rată de peste 8 la mie, dar a făcut apel pentru respectarea măsurilor adoptate deja.
 
Întrebat dacă există posibilitatea ca Bucureştiul să intre în carantină, Arafat a răspuns: "La acest moment nu s-a discutat şi până la măsura carantinării se iau alte măsuri care să limiteze răspândirea. Dorinţa noastră este să nu blocăm un oraş mare, cu economie cu tot, mai ales că avem căile de a rezolva problema. Noi cerem oamenilor să se vaccineze cât mai repede, cât mai mulţi, ca să ieşim din această situaţie".
 
Arafat a menţionat că sunt ţări cu un număr mare de cazuri, dar cu puţine persoane care ajung la Terapie Intensivă, dar nu este şi situaţia din România din cauză că în ţara noastră numărul celor vaccinaţi este mic.
 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: