Intră Bucureştiul în carantină? Ce spune Raed Arafat despre numărul mare de infectări

Ultima actualizare:

    Raed Arafat
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, în prezent, nu se discută despre posibilitatea de a carantina Bucureştiul, fiind luate alte măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului. "Dorinţa noastră este să nu blocăm un oraş mare, cu economie cu tot, mai ales că avem căile de a rezolva problema", a punctat el.

Arafat a explicat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că CMBSU a adoptat o hotărâre privind restricţiile conform legislaţiei în vigoare la acel  moment, dar după ce s-a aprobat hotărârea de Guvern va trebui să se întrunească din nou pentru a readapta decizia.

 El a menţionat că nu sunt restricţii suplimentare la o rată de peste 8 la mie, dar a făcut apel pentru respectarea măsurilor adoptate deja.

 Întrebat dacă există posibilitatea ca Bucureştiul să intre în carantină, Arafat a răspuns: "La acest moment nu s-a discutat şi până la măsura carantinării se iau alte măsuri care să limiteze răspândirea. Dorinţa noastră este să nu blocăm un oraş mare, cu economie cu tot, mai ales că avem căile de a rezolva problema. Noi cerem oamenilor să se vaccineze cât mai repede, cât mai mulţi, ca să ieşim din această situaţie".

 Arafat a menţionat că sunt ţări cu un număr mare de cazuri, dar cu puţine persoane care ajung la Terapie Intensivă, dar nu este şi situaţia din România din cauză că în ţara noastră numărul celor vaccinaţi este mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net