Antenţie la ţânţari! Capitala este plină de astfel de insecte după ploile abundente din ultima perioadă. Medicii avertizează că există riscul transmiterii virusului West Nile, care poate provoca boli grave, unele chiar mortale, scrie Digi 24.


 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome. Specialiştii spun că ţânţarii se înmulţesc de două ori mai repede în timpul verii.

Anul acesta operaţiunile de dezinsecţie au început cu întârziere. În Bucureşti, aceste servicii costă 16,7 milioane de lei, 12 milioane de lei în Constanţa, iar mare parte din sumă este asigurată prin fonduri europene, şi 4,6 milioane de lei în Timişoara.  Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, în 2 iunie, că a început să se cosească iarba în parcuri şi că după aceea va demara acţiunea de combatere a căpuşelor. După ce se vor opri ploile vor începe şi tratamentele preventive contra ţânţarilor, spunea el.

Până când autorităţile vor rezolva problema ţânţarilor, trebuie să ne luăm singuri măsuri de protecţie. Purtaţi îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, mai ales când mergeţi în parcuri, folosiţi spray-uri împotriva insectelor, montaţi plase de protecţie la ferestre şi nu depozitaţi gunoiul menajer în casă.

 
 
Loading...