Jaf la Centrul Cultural Lumina din București. Cu ce a plecat hoțul

Ultima actualizare:

    Hoțul a fost prins și reținut ieri de polițiști
Hoțul a fost prins și reținut ieri de polițiști

S-a dat spargerea la Centrul Cultural Lumina, aflat în sectorul 1 al Capitalei. Hoțul a fugit cu laptop-uri și telefoane sigilate pe care le-a amanetat mai apoi. Polițiștii l-au prins și au reușit să recupereze o parte din bunurile furate.

Jaful a avut loc la sfârșitul anului trecut și a fost anunțat la 112 pe 3 ianuarie, prima zi de lucru din 2019.

Atunci s-a spus că persoane necunoscute au intrat prin efracție în sediul Centrului Cultural Lumina, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, de unde au furat mai multe bunuri, printre care  nouă laptop-uri şi zece telefoane mobile sigilate, în valoare totală de peste 108.000 de lei. După ce s-au uitat pe camerele de supraveghere, polițiștii au ajuns rapid la cel care a comis jaful.

Hoțul a amanetat laptop-urile și telefoanele furate

Vorbim despre un bărbat de 32 de ani, ce a fost dus ieri la audieri la sediul Secţiei 1 și apoi reținut. El și-a recunoscut fapta și a spus că a amentat bunurile furate la un magazin din sectorul 2.

”În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului a fost identificată şi ridicată suma de 2.000 de lei, despre care există suspiciunea că provine din comiterea de fapte ilicite. De asemenea, până la acest moment, au fost recuperate cinci laptop-uri şi mai multe telefoane mobile, acestea fiind restituite persoanelor în drept. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Hoțul abia a ieșit din pușcărie

Infractorul este de fapt un recidivist care a fost eliberat înainte de vreme odată cu intrarea în vigoare a recursului compensatoriu. Adică 6 zile libere din pușcărie la o lună ispășită pentru condiții proaste.

Legea dată în octombrie 2017 de ministrul Justiției, Tudorel Toader, seamănă teroare, având în vedere faptul că majoritatea celor ”aruncați” din închisori comit fărădelegi: de la tâlhării, furturi calificate și până la crime și violuri.

Peste 9.000 de deţinuţi au fost eliberaţi în aceste condiții în primele zece luni ale lui 2018 și continuă să iasă.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net