Livia Graur, turist de weekend prin București. Ce minunății a descoperit în plimbările ei prin Capitală

Ultima actualizare:

    Livia Graur, la „Casa cu clopoței”
Livia Graur, la „Casa cu clopoței”

Este puțin mai complicat în această perioadă să călătorești, să mergi în vacanțe. Asta nu înseamnă că nu poți vedea locuri frumoase, inedite, chiar și în împrejurimile casei tale. Prezentatoarea Prima TV Livia Graur a devenit „turist de weekend” în București și ne spune ce obiective geniale a descoperit în plimbările ei.

„În ultima perioadă, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID, am început să caut alternative pentru petrecerea timpului liber. Așa am ajuns turist de weekend în București. Și, pentru că aici e cel mai mare număr de infectări din toată țara, am încercat să merg în locuri cât mai puțin populare. Așa am descoperit un oraș de poveste, cu o istorie care merită să fie cunoscută, plin de locuri frumoase și interesante”, a declarat pentru Click! Livia Graur.

Palatul Elisabeta

Printre cele mai frumoase obiective turistice vizitate este Palatul Elisabeta, reședința actuală a familiei regale românești. „Ne-am bucurat să vedem locul unde însuși Regele Mihai I a semnat actul de abdicare, dar și unde își desfășoară zi de zi activitatea urmașii lui”.

Palatul Cotroceni


    La Muzeul Cotroceni
La Muzeul Cotroceni

A mai vizitat Muzeul Palatului Cotroceni, o altă reședință regală, a lui Carol I, bunicul Regelui Mihai. Au impresionat-o atât dormitoarele regale, mai ales cel al Reginei Maria, cât și încăperile vechi de sute de ani, din chiliile mănăstirii.

Casa Ceaușescu


    Împreună cu fetița ei, Renata, la Casa Ceaușescu
Împreună cu fetița ei, Renata, la Casa Ceaușescu

Un alt loc plin de însemnătate pentru istoria noastră, pe care a ținut să i-l arate și fetiței ei, Renata, este Casa Ceaușescu. „A fost fascinant să văd luxul și atenția cu care reședința dictatorului și a soției lui a fost decorată”, spune Livia Graur.

Muzeul Militar

Și Muzeul Militar s-a numărat printre favoritele lor. Acolo au descoperit uniforme vechi și armament din timpul tuturor luptelor duse de ostașii români.

Muzeul Satului

Livia, cu soțul și fetița lor, au ajuns și la Muzeul Satului, unde au rămas plăcut impresionați de arhitectura autohtonă, de multitudinea de stiluri de construcție și de frumoasele obiceiuri din toate zonele țării.

Muzeul de Geologie


    Ce copil nu se bucură să vadă dinozaurii de la Muzeul de Geologie?!
Ce copil nu se bucură să vadă dinozaurii de la Muzeul de Geologie?!

Renata s-a distrat de minune și la expoziția de dinozauri din curtea Muzeului de Geologie, unde exponatele par atât de reale, că trezesc imaginația copiilor.

Casa cu clopoței

Un alt loc impresionant este Muzeul Nicolae Minovici, sau „Casa cu clopoței”, numit așa datorită mitivelor românești cu care e decorată contrucția. Clădirea, atât prin arhitectură, cât și prin decorațiunile de la interior, este dedicată neoromantismului, iar curtea exterioară este fabuloasă, ne spune prezentatoarea tv.


    La plimbare prin Parcul Herăstrău
La plimbare prin Parcul Herăstrău

Și o simplă plimbare prin parcurile Capitalei, într-o zi senină de toamnă, ne poate relaxa și aduce zâmbetul pe buze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net