Magazinul Mega Image în care au fost fotografiați doi șobolani, amendat cu 10.000 de lei și închis temporar

Ultima actualizare:

    Doi șobolani, filmați pe raftul de patiserieSursa foto: Adrian Lungu/Facebook
Doi șobolani, filmați pe raftul de patiserieSursa foto: Adrian Lungu/Facebook

Magazinul Mega Image din Bucureşti în care, potrivit imaginilor difuzate pe Facebook, şobolanii stăteau printre produse alimentare, a fost amendat cu suma de 10.000 de lei, acesta fiind închis temporar pentru deratizare şi igienizare.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. “Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic. În urma verificărilor, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul şi-a suspendat temporar activitatea şi are obligaţia să efectueze temeinic operaţiunile de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie (DDD) şi să asigure igienizarea tuturor spaţiilor de recepţie, depozitare, expunere şi comercializare a produselor alimentare”, a transmis ANSVSA. Sursa citată menţionează că activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanţii unităţii vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acţiuni obligatorii.

Reacția Mega Image

Imagina cu doi şobolani mâncând dintr-un covrig în raionul de patiserie al unui  magazin Mega Image din Sectorul 1 al Capitalei a fost distribuită intens pe Facebook, provocând indignare, dar şi ironii. ”Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienţilor noştri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu şi să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluţii de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla. În magazinul menţionat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri. Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi magazinul şi vom acţiona cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spaţiul din magazin este şi va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condiţiile de siguranţă alimentară. În prezent, analizăm soluţii de izolare completă a magazinelor de sursele externe pentru a rămâne în siguranţă. Vom lua toate măsurile care ţin de noi şi vom monitoriza în continuare magazinele noastre pentru a preveni incidente de acest fel”, au scris joi pe Facebook reprezentanţii lanţului de supermarketuri.

Citește și:

Șobolani, fotografiați în vitrina cu produse de panificație a unui supermarket din Capitală. Ce spune compania

A călcat desculţ pe excremente de şobolan şi se află în stare gravă!

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net