Mașini care plutesc și stații de metrou inundate! Cum a lovit ploaia Capitala

Ultima actualizare:
Apa a ajuns la un nivel extrem de ridicat
Apa a ajuns la un nivel extrem de ridicat

În Capitală pare vremea „prielnică” pentru o ieșire cu barca. Nu pe lac însă, ci chiar pe străzile bucureștene, care în urma ploii torențiale de vineri, 24 mai, s-au transformat în adevărate „albii de râu”, canalele nemaifăcând față debitului mare de apă. Pompierii au intervenit cu echipament special pentru scoaterea apei de pe străzi, iar traficul a avut de suferit, fiind oprit chiar pe anumite rute.

Canelele din Capitală refulează și nu mai pot face față debitului mare de apă acumulat în urma ploii torențiale de vineri, 24 mai! Ploaia a făcut prăpăd după ce a fost anunțat codul portocaliu de furtună în sud-estul țării, traficul de pe străzile bucureștene fiind îngreunat semnificativ de furtună. Avertizarea de tip cod galben a fost extinsă până la ora 19:30.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice ce se manifestă în București și în județul Ilfoc, pompierii din cadru ISUBIF intervin pentru extragerea apei acumulate în subsoluri, case, dar și pe străzi, în zona Grădinii Zoologice, strada Erou Iancu Nicolae, dar și pe strada Mașina cu Pâine. Se intervine cu motopompe transportabile. În localitatea Pantelimon se intervine pentru extragerea apei pe strada Brândușelor și pe strada Anton Pann.

Apa a ajuns și în subteran, la stația de metrou Aviatorilor
Apa a ajuns și în subteran, la stația de metrou Aviatorilor

Stația de metrou Aviatorilor și Gara de Nord au fost inundate

De asemenea, stația de metrou Aviatorilor și Gara de Nord au fost inundate vineri după-amiază, din cauza ploii, în contextul în care municipiul București este sub avertizare de Cod Portocaliu de averse cu caracter torențial până cel puțin la 19.30. Ploaia a făcut ravagii pe străzile din București, dar și în mai multe orașe din țară. Grindina a acoperit pământul în mai multe localități.

Gara de Nord, inundată după ploaia torențială de vineri, 24 mai
Gara de Nord, inundată după ploaia torențială de vineri, 24 mai

UPDATE intervenții, ora 20:00: 134 intervenții pentru extragerea apei, dintre care 71 in București și 63 in Ilfov. Cele mai afectate zone sunt sectoarele 2 și 3, dar și orașul Pantelimon, zonă în care se acționează și în prezent.

Tot în Capitală, traficul a fost îngreunat, circulaţia tramvaielor liniei 41 fiind blocată timp de 20 de minute, pe sensul spre Casa Presei Libere, din cauza unui cablu de servicii care a căzut pe reţea, au anunţat, vineri, reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB). Blocajul s-a produs între orele 16:00 - 17:00, pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel. În prezent, se circulă cu dificultate din cauza vremii nefavorabile, potrivit hotnews.ro.

În unele zone din Capitală, apa a ajuns la un nivel atât de ridicat, încât autoturismele parcă s-au transformat în bărci, ajungând să „plutească în derivă”. Într-un autobuz apa a intrat pe sub ușile vehiculului, iar pasagerii au filmat întreaga scenă, făcând haz de necaz și susținând că autobuzul lor este cu „jacuzzi”.


    Apa a ajuns la un nivel extrem de ridicat Foto: Click!
Apa a ajuns la un nivel extrem de ridicat Foto: Click!

Poziția Metrorex

„Din cauza ploii torențiale, la una din căile de acces ale stației de metrou Aviatorilor, la nivel vestibul (până în zona turnichețlor) au apărut infiltrații de apă. Debitul de apă a survenit prin accesul de la suprafața neacoperită a stației. Echipele Metrorex au intervenit de urgență și au remediat situația. De asemenea, sunt infiltrații și în zona tunelului dintre stațiile Stefan cel Mare si Obor însă acestea nu afecteaza circulația trenurilor. Cauzele apariției infiltrațiilor sunt legate atât de hidroizolația stațiilor dar și de faptul că țevile furnizorilor de apă și căldură se află în apropierea metroului ceea ce face ca multe dintre avariile acestora să fie resimțite și la metrou.

Menționăm că fiecare stație de metrou este dotată cu pompe pentru evacuarea apei care funcționează automat, în cazul unor debite mari de apă. De asemenea personalul este instruit să acționeze de urgentă conform procedurilor de rigoare in astfel de cazuri”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net