Mesajul premierului pentru bucureșteni: Școlile nu se închid, carantina totală nu e o opțiune

Ultima actualizare:

    Premierul Florin Cîțu îi asigură pe bucureșteni că școlile vor rămâne deschisefoto: Inquam Photos
Premierul Florin Cîțu îi asigură pe bucureșteni că școlile vor rămâne deschisefoto: Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu a declarat, cu privire la rata de infectare de 6,22 din Capitală, că bucureştenii ar trebui să ignore scenariile şi să aştepte decizia autorităților. Şeful Guvernului a adăugat că școlile vor rămâne deschise, iar carantinarea totală a oraşului nu este o opţiune.

„Le transmit bucureştenilor să nu asculte scenarii. Să ignore scenariile şi să aştepte decizia. Această cifră reprezintă una dintre informaţiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată sunt alte informaţii pe care le luăm în calcul. Trebuie să vorbim cu alţi specialişti şi în domeniul economic, ca să vedem care sunt implicaţiile şi când vom lua decizia, o vom anunţa. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm la toate informaţiile pe care le avem.

Nu este o opţiune carantina totală. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul. În acest moment avem informaţii la Ministerul Sănătăţii. La Ministerul Sănătăţii vom avea astăzi iarăşi o şedinţă la ora 13.00. După ce discutăm la Ministerul Sănătăţii, ne uităm şi la celelalte informaţii cu implicaţii pentru toţi cetăţenii Bucureştiului, nu doar pe partea de sănătate. Am luată măsuri până acum, avem măsuri care dacă ar fi fost respectate nu am fi ajuns aici. Eu le cer să respecte regulile în vigoare. Am putea singuri să oprim pandemia, dacă respectăm regulile în vigoare”, a afirmat marţi Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Florin Cîțu: ”Școlile rămân în continuare”

Şeful Guvernului a adăugat că şcolile nu se vor închide, la fel cum nici în Timişoara nu au fost închise.

„Nu. A spus şi prefectul Capitalei. Încă nu am primit raportul de la prefectul Capitalei. Nu se închid şcolile. Şcolile rămân în continuare. Ştiţi foarte bine că nici la Timişoara şcolile nu s-au închis. Deci, şcolile nu se închid în acest moment. Haideţi să luăm lucrurile pe rând. Ne uităm la informaţiile pe care le avem, am luat măsuri până acum, avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns astăzi aici. Le cer tuturor cetăţenilor să respecte măsurile pe care le avem, regulile în vigoare”, a completat premierul. 

Citește și:

Rata de infectare în București a ajuns la 6,22 la mie. Intră Capitala în carantină?

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net