Metroul din Berceni ajunge la Centură în doi ani

Ultima actualizare:

    Primăria se laudă că  face un nou capăt  pentru magistrala 2
Primăria se laudă că face un nou capăt pentru magistrala 2

Între cimitirul Adormirea Maicii Domnului şi Centura Capitalei. Acolo, după staţia Berceni, se va construi un nou capăt al magistralei 2 de metrou. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor şi vor dura un an.

Vremurile când autorităţile locale se luptau pentru a crea noi staţii de autobuz s-au dus. Acum primăriile s-au emancipat şi vor să modifice direct magistralele de metrou. La cererea locuitorilor din zonă şi a agenţilor economici, primăria sectorului 4 vrea să prelungească magistrala 2 de metrou, Pipera-Berceni, cu încă o staţie, de suprafaţă, care va deveni noul capăt al liniei.

Schema metroului  bucureştean
Schema metroului bucureştean

”Oamenii din această zonă au nevoie de un mijloc de transport rapid, la care să aibă acces uşor, iar prelungirea tronsonului de metrou reprezintă cea mai bună soluţie. În plus, fiind vorba de o linie de suprafaţă, costurile pot fi susţinute din bugetul local al Sectorului 4”, a declarat primarul Daniel Băluţă. Infrastructura pentru o astfel de staţie există deja. ”Am identificat o cale de rulare de metrou şi infrastructura ei între staţia de metrou Berceni şi Centură, care nu este folosită în prezent pentru transport, ci doar în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată în tuneluri. Fie va fi o linie cu garnituri care vin şi se duc alternativ, fie se va merge pe varianta cu două linii. Noi avem bani pentru ambele variante. Prima ar costa 2,5 milioane euro, iar cea de-a doua dublu”, a adăugat Băluţă.

«Nu credem o iotă»


    Mircea Oprean
Mircea Oprean

Cetăţenii din zonă sunt mulţumiţi de idee, dar nu cred o iotă. ”Staţie de metrou în pustietatea asta? Ar fi super! Dar nu cred să se întâmple vreodată!”, ne-a declarat Mircea Oprean în  timp ce aştepta de 30 de minute un autobuz.

Dan Dulescu
Dan Dulescu

”Cum ar fi să vină metroul aici! Doamne, am intra şi noi în rândul lumii, că m-am săturat să depind de autobuzele care nu vin sau să mă rog de şoferi să mă ducă în oraş”, zice şi Dan Dulescu.

tanti Iuliana
tanti Iuliana

Din mijlocul străzii, tanti Iuliana ne strigă: ”Aici, la capătul Berceniului zici că suntem sinistraţi. Sunt multe întreprinderi şi oamenii vor să vină şi să plece repede”.

Alexandru Puşcaş
Alexandru Puşcaş

De pe trotuar, inginerul Alexandru Puşcaş spune sfătos: ”Decizia e foarte bună, e nevoie de metrou aici, dar să vedem realizată investiţia, că promisiuni s-au mai văzut”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net