Minune pe Fabrica de Glucoză: se lucrează!

Ultima actualizare:

    La intersecția dintre Fabrica  de Glucoză și Șoseaua Petricani,  muncitorii montează  rețeaua de canalizare fotografii: Florin Şuler
La intersecția dintre Fabrica de Glucoză și Șoseaua Petricani, muncitorii montează rețeaua de canalizare fotografii: Florin Şuler

Strada Fabrica de Glucoză, accesul în Bucureşti din A3, este singurul şantier de infrastructură al Primăriei Capitalei unde lucrările continuă şi iarna. Reporterii Click! au fost să vadă cum se lucrează pe artera care trebuie modernizată până în luna septembrie.

Titi suflă în palme, Vasile bate mărunt din picioare, iar Nicu scoate aburi ca o locomotivă. Peste tot este zăpadă, iar termometrul arată aproape 0 grade, dar pe şantierul de pe Fabrica de Glucoză 20 de muncitori se chinuie să se încălzească. ”Trebuie să tragem tare pentru că vrem să respectăm termenul pentru modernizarea arterei, septembrie 2019”, ne spune Dan Milu, dirigintele de şantier.

Cei mai mulți muncitori  lucrează la zidul de  sprijin al noii artere
Cei mai mulți muncitori lucrează la zidul de sprijin al noii artere

De opt ani se chinuie autorităţile Capitalei să repare şi să lărgească strada Fabrica de Glucoză, una dintre porţile de intrare în cel mai mare oraş al ţării dinspre A 3, autostrada Bucureşti-Ploieşti. Acum, în sfârşit, lucrurile par puse pe direcţia bună. Potrivit proiectului, lucrările includ lărgirea la patru benzi a străzii cu o lungime de 1, 8 km. Este vorba de realizarea a câte două benzi pe sens de câte 3,5 m, a unor trotuare cu o lăţime de 4,5m. De asemenea, sunt reconfigurate toate intersecţiile pe care Şoseaua Fabrica de Glucoza le traversează, de la joncţiunea cu Şos Petricani până la cea cu Şos Floreasca. De o parte şi de alta a străzii va fi montată o reţea de canalizare, vor fi reamenajate spaţiile verzi şi va fi modernizat iluminatul stradal. Până acum au fost făcute 25 la sută din toate lucrările necesare.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat anul trecut, iar costul actualizat pentru modernizarea străzii se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA. 

Constructorul a deschis  mai multe fronturi  de lucru pe șantier
Constructorul a deschis mai multe fronturi de lucru pe șantier

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net