Misterul obuzului din dulapul bunicii se adânceşte. Cum a ajuns proiectilul în şifonier

Ultima actualizare:

    Obuzul găsit în şifonierul pensionarei din sectorul 3 Foto:Arhivă personală
Obuzul găsit în şifonierul pensionarei din sectorul 3 Foto:Arhivă personală

Apartamentul bunicilor reprezintă, nu de puţine ori, un element care poate produce surprize nepoţilor. Printre fotografii alb-negru, bibelouri din porţelan, mileuri şi amintiri din tinereţe, un bărbat din Bucureşti a avut surpriza de a găsi un obuz perfect funcţional în casa bunicii sale. Pensionara, locuitoare a unui bloc din sectorul 3, nu ştia ce reprezintă obiectul din şifonierul său. Nepotul a sunat la 112 pentru a înlătura obiectul care ar fi putut să pună viaţa bunicii în pericol. După aproape 24 de ore de la descoperirea bizară au fost schiţate şi primele teorii care încearcă să explice cum a ajuns un asemenea proiectil în locuinţa bătrânei.

Vecinii pensionarei au relatat, pentru Digi24, că femeie ar fi avut un fiu care a lucrat o bună perioadă de timp în Armată, el fiind cel care a adus proiectilul în apartamentul mamei sale, din motive necunoscute şi greu de înţeles. Pe de altă parte, potrivit relatarilor oferite de către surse postului de televiziune Antena 3, soţul femeii este cel care i-a oferit acesteia obuzul ca suvenir. Neştiind ce reprezintă obiectul, bunicuţa a decis să îl depoziteze în şifonier pentru a păstra amintirea vie.

„În jurul orei 16:00, prin apel 112, un bărbat a sesizat, că a găsit în apartamentul bunicii, un obuz. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 23 Poliție, fiind informat și ISUBIF. S-a dispus evacuarea locatarilor din imobil pentru a permite acțiunea de extragere a elementului de muniție. La fața locului se deplasează și specialiștii Serviciului Pirotehnic din cadrul IGPR. Urmează ca polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase să efectueze cercetări în vederea stabilirii modului în care proiectilul a ajuns în posesia persoanei”, se preciza în comunicatul emis de către ISU Bucureşti-Ilfov, la scurt timp după găsirea proiectilului.

Oamenii legii, angajaţi ai Serviciului Arme, Explozivi şi ubstanțe Periculoase efectuează cercetări în acest caz, pentru a afla cu exactitate cum a intrat femeia în posesia obuzului.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net