Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, unii protestatari au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic. Nici scutierii nu au stat cu mâinile în sân. Ei au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical.


Nu toţi protestatarii de la mitingul diasporei îşi strigă nemulţumirile fără violenţă. Sunt şi protestatari care aruncă cu diverse obiecte, inclusiv borduri şi bucăţi de asfalt, ceea ce pune în pericol siguranţa tuturor. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache a susţinut, într-o intervenţie telefonică la un post tv, că astfel de persoane sunt greu de identificat. 

gaze_lacrimogene.jpg

gaze lacrimogene protest diaspora
Protestatarii violenţi au primit gaze lacrimogene în figură
foto: Inquam/ Octav Ganea

”Nu ne dorim o intervenţie în forţă, însă anumite reacţii nasc alte reacţii normale, legale, din partea forţelor de ordine, care trebuie să restabilească ordinea publică. În cazul în care aceste lucruri nu se vor opri (...), vom fi nevoiţi, aşa cum legea noastră de organizare şi funcţionare prevede, să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

În Piaţa Victoriei se află câteva zeci de mii de protestatari. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost închisă

Din motive de siguranţă, staţia Piaţa Victoriei a fost închisă începând cu orele 20.00. Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea institutiilor abilitate. Metrorex a anunţat că măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei.

 
 
Loading...