Mitingul epuizării. Personalul medical s-a adunat în fața Guvernului, cu pancarte. „Așa nu se mai poate!”

Ultima actualizare:

    Protestul are loc în Piața Victoriei din BucureștiFotografii: Federația Sanitas / Facebook
Protestul are loc în Piața Victoriei din BucureștiFotografii: Federația Sanitas / Facebook

În această dimineață, de la ora 11.00, medici și asistente din toată țara s-au adunat în fața sediului Guvernului, ca un ultim gest de conștientizare a faptului că „așa nu se mai poate”. Protestul organizat de Federația Sanitas se desfășoară sub denumirea de „Mitingul Epuizării”.

„Ne-au epuizat strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali. Membrii noștri, salariați în sistemul sanitar și în sistemul de asistență socială, sunt epuizați pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecție, la remunerarea corectă a muncii. Sunt cu atât mai epuizați cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac față luptei cu virusul ucigaș din cauza stresului la care sunt supuși, stres care le slăbește capacitatea de apărare!”, au scris, într-un comunicat, reprezentanții Federației Sanitas.

Personalul medical, epuizat după 8 luni de pandemie

„Așa nu se mai poate”, spun la unison medicii și asistentele, după 8 luni de pandemie
„Așa nu se mai poate”, spun la unison medicii și asistentele, după 8 luni de pandemie

În același timp, și pacienții sunt epuizați „de lipsa predictibilității în ceea ce privește posibilitățile de tratament pentru afecțiunile cronice sau urgențe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce privește strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerență în ceea ce privește conduita și pașii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2. Societatea în întregime este și ea epuizată din cauza bâlbelor nesfârșite ale factorilor de decizie în ceea ce privește gestionarea pandemiei la nivel național!”.

Zeci de angajați din sistemul sanitar protestează pașnic, în această dimineață, în București. Echipați cu măști și halate de unică folosință, cu umbrele de ploaie și pancarte în mână, medicii reclamă că, după 8 luni de pandemie, au ajuns la capătul puterilor. „Deși suntem cu fiecare zi mai obosiți și mai puțini, deși lipsa aprecierii ne demobilizează cumplit, deși în loc de măsuri care să ne protejeze și să ne asigure securitatea la locul de muncă Guvernul ia măsuri care să ne limiteze drastic posibilitatea de a ne apăra drepturile, pentru că am epuizat deja toate căile de dialog social, ieșim în stradă pentru a ne apăra drepturile și pentru a ne recâștiga demnitatea!”, au transmis protestatarii.

S-au adunat protestatari din toată țara
S-au adunat protestatari din toată țara
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net