Dan Barna cere demisia Gabrielei Firea din funcția de primar general al Capitalei, după ce USR a obținut în instanță anularea tuturor hotărârilor Consiliului General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale al Primăriei Capitalei.


USR îi cere demisia Gabrielei Firea din funcția de primar al Capitalei, după ce Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei.

Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă, de președintele USR Dan Barna. ”Gabriela Firea trebuie să își dea demisia. A sacrificat Bucureștiul pentru niște mize personale”, a spus Barna, citat de Hotnews.

Motivul pentru care USR cere demisia Gabrielei Firea

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, anunță USR București, care a contestat înființarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

Gabriela Firea a susținut că decizia este șocantă, dar crede că este vorba de o greșeală de interpretare. Ea mai susține că anularea acestor hotărâri nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale.

 

Citește și:

Gabriela Firea a descoperit problemele Capitalei după doi ani în funcția de primar general și propune soluții

Gabriela Firea rămâne fără funcții în PSD! Și-a dat demisia de la șefia PSD București

 
 
Loading...