Ne pregătim de un atac terorist la metrou?

Ultima actualizare:
Au fost în jur de 250 de răniţi  în atacul de la Bruxelles
Au fost în jur de 250 de răniţi în atacul de la Bruxelles

Atacul terorist de la Bruxelles a băgat frica în autorităţile de la Bucureşti. Jandarmii au patrulat cu puştile la metrou, iar pompierii au simulat un exerciţiu tot în subteran. Scenariul: un incendiu în tunel soldat cu victime.

Metroul a fost de cele mai multe ori ţinta teroriştilor. Sute de mii de oameni circulă cu el zilnic, iar spaţiul strâmt din subteran face ca victimele să fie numeroase. Un adevărat carnagiu s-ar putea produce în capitala noastră dacă Bucureştiul ar deveni ţinta teroriştilor musulmani. De aceea, autorităţile sunt pe fază. Fie apar în public cu puştile, fie simulează exerciţii de salvare, astfel ca în cazul declanşării unui jihad să fie pregătite.

Simularea a avut loc  în tunel, aproape  de stația Republica
Simularea a avut loc în tunel, aproape de stația Republica

Săptămâna trecută, în jurul orei 23.00, mai mulţi pompieri au efectuat un exerciţiu tactic la staţia de metrou Republica. Scenariul a presupus producerea unei defecţiuni a garnitu­rii de­ metrou în tunel, izbucnirea unui incendiu şi degajarea unei cantităţi mari de fum care punea în pericol viaţa călătorilor aflaţi în metrou.

Victimele au fost  scoase din  subteran pe tărgi
Victimele au fost scoase din subteran pe tărgi

”Scopul exerciţiului a fost acela de a verifica aplicabilitatea procedurilor comune de intervenţie (n.r. - ISU-Metrorex), precum şi de identificare a vulnera­bi­lităţilor fiecărei staţii în parte, în ceea ce priveşte căile de acces şi de evacuare, existenţa mijloacelor de primă intervenţie, cunoaşterea atribuţiilor de către personalul administrativ şi ­capacitatea de răspuns a pompierilor profesionişti şi a formaţiu­nii civile de salvatori Metro­rex. În condiţiile în care apro­ximativ 500.000 de per­soane folosesc zilnic metroul ca mijloc de transport, producerea unei situaţii de urgenţă complexă în subteran poate genera panică în rândul călătorilor”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Li s-au acordat  îngrijiri medicale în  corturile de urgenţă
Li s-au acordat îngrijiri medicale în corturile de urgenţă

În cadrul exerciţiului, pompierii le-au acordat primul ajutor victimelor aflate în vagoane, le-au transportat pe tărgi şi le-au dus în corturile de urgenţă amplasate la suprafaţă. În ultimele trei luni, pompierii au luat la puricat toate staţiile de metrou, iar astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, după ce garniturile vor ajunge la depouri. 

Carnagiu la Bruxelles, luna trecută

La 22 martie, gruparea ISIS a atacat inima Europei: Bruxelles. Au aruncat în aer aeroportul Zaventem, dar şi staţia de metrou Maelbeek. În urma celor trei deflagraţii au murit 34 de persoane şi alte 250 au fost rănite, printre care şi patru români. Sâmbătă, în Istanbul  a avut loc un nou atac. Trei persoane au fost rănite, după ce o bombă a explodat în apropiere de o staţie de autobuz.ISIS se pregăteşte să detoneze bombe în Berlin?Într-un video făcut public de gruparea teroristă Stat Islamic, jihadiştii ameninţă că va urma un nou val de atacuri în Londra, Berlin şi Roma. Autorităţile de la Berlin sunt în alertă, potrivit unui raport secret al Ministerului de Interne german. În ţară sunt aproximativ 300 de nemţi care s-au întors de curând din Siria, unde au luptat de partea ISIS.


    Au fost în jur de 250 de răniţi  în atacul de la Bruxelles
Au fost în jur de 250 de răniţi în atacul de la Bruxelles
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net