Nicu Ceauşescu şi Nadia Comăneci. “Îi făcea cadouri: parfumuri, lanţuri, casetofoane”

Ultima actualizare:

    Mezinul familiei Ceausescu, zis şi "Prinţişorul"
Mezinul familiei Ceausescu, zis şi "Prinţişorul"

În jurul Nadiei Comăneci, cel mai mare sportiv din istoria României, s-au ţesut, înainte de 1989, o mulţime de legende. Despre faimoasa gimnastă s-a spus că ar fi avut o poveste de iubire cu Nicu Ceauşescu (1951 – 1996), fiul cel mic al dictatorilor Nicolae şi Elena Ceauşescu. Despre presupusa relaţie dintre “Zâna de la Montreal” şi „Prinţişor” s-a scris atât în presa din ţară, cât şi în ziarele din străinătate.

Volumul “Călătorie în lumea gimnasticii”, scris de Nicolae Vieru, fost preşedinte al federaţiei, face referire şi la momentele în care Nicu Ceauşescu se intersecta cu sportiva de legendă. ,,La Universiada din 1981, în sală era prezent şi Nicu Ceauşescu, acesta urmărind-o intens pe Nadia în acea perioadă”, scrie fostul oficial în cartea sa.

Nadia Comăneci a sedus planeta cu perfecţiunea şi cu graţia evoluţiilor sale
Nadia Comăneci a sedus planeta cu perfecţiunea şi cu graţia evoluţiilor sale

"La un moment dat, am fost anunţat pentru a merge să fac premierea: secretarul general Nicolae Vieru. Imediat, Nicuşor a sărit ca ars: <<În ţara asta există un singur secretar general>>. De altfel, imediat mi s-a schimbat titulatura, astfel că secretarul general a devenit secretar federal. După Universiadă, Nicu le invita mereu pe Nadia, pe Anca Grigoraş, la restaurant. De ziua Nadiei îi făcea mereu cadouri: parfumuri, lanţuri, casetofoane. Nadia era invitată mereu la petrecerile organizate de el. De altfel, după ce s-a retras din gimnastică, Nicu a angajat-o coregraf la ansamblul UTC. Din câte ştiu însă din vremea aceea, Nadiei îi era teamă de relaţiile cu familia Ceauşescu, de aceea evita multe dintre întâlnirile cu Nicu”, rememorează fostul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică. 

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net