Nicuşor Dan: cum vor fi desființate companiile municipale create de Gabriela Firea. Ce se întâmplă cu angajații

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan, primarul general al Capitaleifoto: Inquam Photos
Nicușor Dan, primarul general al Capitaleifoto: Inquam Photos

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că procesul de desfiinţare a companiilor municipale înfiinţate de Gabriela Firea a început și se va desfășura în mai multe etape. Dan afirmă că cele mai multe companii vor fi desfiinţate, însă salariaţii vor fi preluaţi de administraţie.

”Am promis şi vom desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desfiinţare are mai multe etape. În ultima şedinţă de Consiliu General am schimbat componenţa adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administraţie, iar noile consilii de administraţie, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desfiinţarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie şi să le înlocuim cu contracte prin achiziţii publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecţie), procesul de trecere de la companie la operatori privaţi va fi însoţit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării”, a scris, luni, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Citește și:

Firea cere bani mai mulți pentru companiile municipale

Nicușor Dan: ”Există câteva nuclee care funcționează profitabil”

Nicușor Dan apreciază că, ”rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate şi acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele”.

Noul primar alCapitalei susține că va păstra echipele care funcționează profitabil, independent de contractele cu primăria.

”Există câteva nuclee care funcţionează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menţinute ca atare.

Parte din angajaţii companiilor vor fi transferaţi către administraţiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, preţul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcţionarea fiecărui colectiv şi va propune Consiliului General relocarea angajaţilor”, a mai scris primarul general.

Acesta a convocat, pentru luni, la ora 19.00, o şedinţă a Consiliului General.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net