Nicusor Dan, despre cel mai periculos loc din București unde ne putem infecta cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan, primarul Capitalei, îndemană populația Bucureștiului să poarte mască atât în spațiile închise, cât și în cele deschise Sursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin
Nicușor Dan, primarul Capitalei, îndemană populația Bucureștiului să poarte mască atât în spațiile închise, cât și în cele deschise Sursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a vorbit la un post de televiziune despre cel mai periculos loc din București unde te poți infecta extrem de ușor cu Covid-19: piețele și mijloacele de transport în comun atunci când sub foarte aglomerate: metrou, autobuze, tramvaie, troleibuze și tot ce ține de transportul public.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, le recomandă bucureștenilor să poarte masca de protecţie inclusiv în spaţiile deschise. Nu este o obligație, ci o măsură în plus pe care cețătenii o pot lua pentru a evita răspândirea infecțiilor cu Covid-19, asta mai ales în contextul în care miercuri s-a înregistrat un nou record negativ de îmbolnăviri: 3130 pe întreg teritoriul țării. 

Nicușor Dan, despre suplimentarea numărului mijloacelor de transport public

Nicușor Dan a vorbit la Digi24 despre aglomerația de la metrou și a spus că acesta este "un semnal" că cealaltă componentă a transportului public, adică STB - tramvaie, troleibuze, autobuze - nu funcționează. El a dat asigurări că la orele de vârf mijloacele de transport vor fi suplimentate, astfel încât transportul public să funcționeze la întreaga capacitate în orele de vârf, pentru a nu avea aglomerație.

Nicușor Dan, despre colaborarea Primăriei cu Direcția de Sănătate Publică

Nicușor Dan a mai spus că Prămăria Capitalei trebuie să colaboreze cu DSP, până acum neexistând o astfel de colaborare, care este obligatorie. „Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate... Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură", a mai afirmat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a recomandat ca oamenii să poarte mască și în spațiile deschise

Întrebat dacă ar trebui să existe obligaţia ca bucureştenii să poarte masca peste tot, Nicușor Dan a dat un răspus că această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. „Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact".

Primarul Capitalei, despre cele mai periculoase locuri unde ne putem îmbolnăvi 

De asemenea, chestionat care sunt cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta cu noul coronavirus, Nicuşor Dan a enumerat pieţele și transportul public "când este depăşit ca şi capacitate".

În piețe fac deja razii polițiști îmbrăcați în civil care îi amendează pe cei ce nu poartă mască de protecție sau o poartă incorect.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net