Nicușor Dan, șef peste parcurile din București. „În doi ani parcurile vor arăta cum trebuie să arate”

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan i-a demis pe șefii ALPABSursa foto: Mediafax/Andreea Alexandru
Nicușor Dan i-a demis pe șefii ALPABSursa foto: Mediafax/Andreea Alexandru

Parcurile din București au ajuns adevărate oaze de gunoi. Aleile sunt sparte, asfaltul este crăpat, iar în gropile căscate în ciment îți poți rupe picioarele. Vegetația este sufocată de buruieni. Iarba și gardurile vii nu au mai fost tunse și au ajuns adăpostul ideal pentru șoareci, șobolani, șerpi și cine știe ce alte viețuitoare. Mulți copaci uscați stau să cadă în capul trecătorilor, puținii curajoși care se mai aventurează pe aici. Locurile de joacă au devenit un adevărat pericol pentru cei mici, iar capcanele care pândesc la tot pasul te pot trimite direct în spital. Acolo unde odată creșteau iarbă și flori, acum vezi păsări moarte, șobolani și gunoaie. Imaginea din Cișmigiu și Herăstru este mai mult decât dezolantă. Parctic, aceste parcuri au ajuns din pămânul verde al orașului, o zonă insalubră, în paragină și parcă a nimănui.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi că a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), nemulţumit de starea zonelor verzi din Capitală. El a precizat că Primăria nu are în acest an bani pentru a face investiţiile de care este nevoie în parcuri, însă va avea grijă ca măcar igienizarea și curățenia să fie făcute. Pentru asta vor fi detașate aproximativ 140 de persoane în Cișmigiu, Herăsrău, parcul Carol și altele.

Primarul general a făcut joi o inspecţie inopinată la ALPAB, după ce în presă au apărut mai multe materiale critice referitoare la stiuaţia parcurilor din Bucureşti, inclusiv a Parcului Cişmigiu, situat vizavi de sediul Primăriei Capitalei, scrie news.ro.

Parcurile din București, adevărate gropi de gunoi. Nicușor Dan dă vina pe Gabriela Firea

”Este o problemă care porneşte din decizia fostei administraţii de a muta activitatea pe companii. Noi am avut o administraţie ALPAB care funcţiona rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, niciuna corespunzătoare. Și pe comenzile care s-au dat fie în ceea ce priveşte tunderea ierbii, fie în ceea ce priveşte curăţenia, golirea coşurilor de gunoi, curăţarea locurilor de joacă, totul s-a făcut treabă de mântuială. Ce am făcut azi aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB, din acest moment eu sunt practic directorul ALPAB până când voi face o evaluare completă a ce se întâmplă în ALPAB”, a declarat Primarul General.

El a subliniat că Primăria nu are în acest an bani pentru a face investiţiile de care este nevoie în parcuri. ”Dar în doi ani de acum parcurile vor arăta chiar cum trebuie să arate”, a dat asigurări Nicuşor Dan.

Primarul General a anunţat că va avea loc o şedinţă de Consiliu pe 1 septembrie pe care o va convoca joi, cu mai multe teme, printre care desfiinţarea Companiei de parcuri și desfiinţarea Companiei de arbori. „După 1 septembrie o să avem nişte oameni de la ALPAB cu care să intervenim şi chiar luni dimineaţa o să venim cu 40 de oameni în parcul Cişmigiu”, a precizat Nicuşor Dan.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net