Nicușor Dan, ultimul anunț despre lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Ultima actualizare:

    Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că vor reîncepe lucrările la Pasajul Doamna Ghica
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că vor reîncepe lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Se continuă sau nu lucrările la Pasajul Doamna Ghica? A fost întrebarea pusă, în special, de locuitorii din cartierul bucureștean Colentina. Începute în toamna lui 2019, acestea au fost abandonate imediat după alegerile locale din lipsă bani. Dar, iată că situația s-a rezolvat, astfel că finanțele pentru acest obiectiv de investiții vor veni din două părți: Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2.

Primarul General, Nicușor Dan, a semnat împreună cu primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, un contract de asociere, pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica.

”Valoarea totală a investiției este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanțare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice. Am promis bucureștenilor finalizarea acestui pasaj și mă țin de cuvânt”, a anunțat Nicușor Dan.

Datoriile către constructor au fost achitate, astfel că lucrările la pasaj vor fi reluate în cel mai scurt timp.

Gabriela Firea promitea că Pasajul Doamna Ghica va fi gata în 2020, deși nu avea bani 

Gabriela Firea a început pasajul Doamna Ghica în toamna anului 2019. A promis atunci, și pe tot parcursul anului următor, că până la sfârșitul lui 2020 întregul proiect va fi gata.


    Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost abandonate din lipsă de baniFoto: spotmedia.ro
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost abandonate din lipsă de baniFoto: spotmedia.ro

Abia după ce Firea a pierdut alegerile, s-a constatat că, de fapt, firma care construia pasajul, Trustul de Clădiri Metropolitane, reușise să facă doar jumătate din lucrările necesare, când a rămas fără bani.

Într-un final, pentru că Primăria Generală avea conturile poprite și nu putea plăti, Trustul de Clădiri a părăsit șantierul.

Pasajul Doamna Ghica leagă orașul de la nord la sud

Pasajul Doamna Ghica, parte importantă a inelului median, permite realizarea legăturii între zona de nord și zona de sud a orașului. Construit pe direcția Pipera – Piața Delfinului, acesta va asigura continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste șoseaua Colentina, pe care o va supratraversa.

Proiectul prevede, de asemenea, relocări și modernizări ale rețelelor ediliare, precum și amenajări de parcări sub deschiderile marginale. Lucrarea va fi gata până la finele lui 2022. 

Citește și: 

Care mai este stadiul lucrărilor pe șantierul de la Pasajul Doamna Ghica și când va fi gata

Așa va arăta Pasajul Colentina! Șoferii îl vor traversa din toamna lui 2020

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net