Noi ajutoare pentru bucureșteni. Click! îți spune cine va primi banii

Ultima actualizare:

    Cuplurile de pensionari bucureșteni căsătoriți de 25, 50 și 75 de ani vor primi bani de la bugetul de stat
Cuplurile de pensionari bucureșteni căsătoriți de 25, 50 și 75 de ani vor primi bani de la bugetul de stat

Primăria Capitalei pare a fi un izvor nesecat de ajutoare pentru cetățenii din cel mai mare oraș al țării. După ce în 2017 au fost acordate ajutoare pentru familiile monoparentale și cele care se căsătoresc, copiii cu handicap, fiecare nou-născut, acum vor fi dați bani pentru alte categorii. Click! îți spune care sunt noile ajutoare pentru bucureșteni și cine va primi banii

-Ajutoare pentru cuplurile care împlinesc 25, 50, și 75 de ani de căsătorie. ”Se acordă Diploma de Onoare și sumele de 1.000 de lei pentru familiile care împlinesc 25 de ani de căsătorie, 1500 de lei pentru familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie și 3000 de lei pentru familiile care sărbătoresc 75 de ani de căsătorie”, se arată în documentul care va fi aprobat pe 14 iunie de ”Parlamentul” Capitalei.

Pentru a primi banii, trebuie respectate mai multe condiții: cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul sau reședința în București în ultimii cinci ani, ambii soți să fie în viață în momentul solicitării și cel puțin unul dintre soți să aibă peste 50 de ani. Pentru a primi ajutorul și diploma, familia respectivă trebuie să completeze o cerere, o declarație pe propria răspundere și o cerere conform cu originalul după certificatul de căsătorie.

- Proiectul care prevede acordarea de tratamente stomatologice și montarea de aparate ortodontice gratuite pentru elevii cu vârsta între 7 și 16 ani. Consultațiile se vor desfășura prin intermediul cabinetelor școlare din incinta unităților de învățământ, iar montarea aparatelor ortodontice, unde este necesar, se va face la sediul Ambulatorului Spitalului Clinic de  Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din str. Eforie nr 4-6.


    Copiii care au nevoie de aparate ortodontice le vor primi gratuit în baza unui dosar
Copiii care au nevoie de aparate ortodontice le vor primi gratuit în baza unui dosar

Aparatul ortodontic este decontat la 750 de lei, iar dacă indicația medicului este pentru două astfel de aparate, se vor deconta amândouă. Pentru a i se aplica aparatul, copilul trebuie să prezinte consimțământul tutorelui sau părintelui și o recomandare medicală de la un specialist de la același ambulatoriu, cel care va certifica trimiterea primită de la cabinetul unității de învățământ. Intrarea în program nu se face automat, fiind necesar un dosar care să cuprindă: o cerere, copie după certificatul de naștere al copilului, copii după actele de identitate ale tutorelui sau reprezentantului legal al copilului, consimțământul acestuia pentru radiografia dentară. Acest dosar se depune la sediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din str. Sf Ecaterina nr 3, sector 4.

-Ajutoare pentru prezervarea potențialului fertil al cuplurilor în care unul dintre parteneri este diagnosticat cu cancer (proiectul Newborn-Oncofertilitate), cum l-a numit Primăria Capitalei. Aceștia vor beneficia gratuit de congelare de ovocite și spermă pentru o perioadă de 5 ani. Programul va fi derulat în perioada 1 noiembrie 2018-31 octombrie 2020, prin intermediul Spitalului de Obstretică Ginecologie ”Prof Dr. Panait Sârbu”. Pentru a fi inclus în program, trebuie depus la sediul ASSMB, un dosar cu o cerere tip, copie și original după cartea de identitate a solicitantului, o declarație de consimțământ privind prelucrarea datelor cu character personal și un document medical de la un specialist care să arate diagnosticulde cancer și indicația de prezervare a spermei sau ovocitelor. Reprezentanții Municipalității au realizat deja un sondaj privind numărul de beneficiar: pe listă se estimează că vor fi 138 de femei și 175 de bărbați. Pentur a intra în program, femeile trebuie să aibă până în 35 de ani iar bărbații până în 45 de ani.

-


    Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a făcut un bun obicei din a premia excelența la învățătură
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a făcut un bun obicei din a premia excelența la învățătură

Programul de premiere a unităților de învățământ preuniversitar de stat, cu rezultate deosebite la școală. Vor fi acordate premii pentru performanță, în valoare de 600 de lei și pentru merite deosebite în valoare de 300 până la 1000 de lei în funcție de medie. Astfel pentru cei cu medii între 8, 5 și 9, 49 se vor da 300 de lei, pentru cei cu medii între 9,50-9, 99 se vor acorda 4000 de lei iar pentru cei care au doar note de 10 se va acorda recompensa maximă, de 1000 de lei. Regulamentul concret pentru acordarea acestor bani copiilor merituoși va fi elaborate ulterior și prezentat de primarul general Gabriela Firea.

Anul trecut au fost acordate mai multe ajutoare de către Primăria Capitalei. Ajutorul pentru familia monoparentala este ultimul acordat de Municipalitate și a fost votat într-o ședință la sfârșitul lunii octombrie. Astfel, persoanele al căror venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei inclusiv vor primi: 300 lei pentru familia cu un copil, 600 lei pentru familia cu 2 copii, 900 lei pentru familia cu 3 copii și 1200 lei pentru familia cu 4 sau mai mulți copii.Pentru familia monoparentală al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 201 lei și până la 530 lei inclusiv, se acordă ajutoare după cum urmează: 200 lei pentru familia cu un copil, 400 lei pentru familia cu 2 copii, 600 lei pentru familia cu 3 copii și 800 lei pentru familia cu 4 sau mai mulți copii.

La finalul lunii august, Consiliul General al Capitalei a aprobat acordarea unui stimulent de 500 lei pe lună pentru adulții cu handicap, care au domiciliul stabil/resedința pe raza municipiului Bucuresti.In luna iulie, Consiliul General a decis  acordarea unui stimulent financiar, de 1.000 lei/luna pentru copiii cu handicap.In luna iunie, aceeași instituție a hotărât acordarea unui stimulent financiar în cuantum de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut.In luna mai, Consiliul General a aprobat acordarea unui stimulent financiar de 1500 lei net/familie pentru tinerii care se casatoresc. Anul trecut au avut loc in Bucuresti circa 6.000 de casatorii. Impactul bugetar anual este de circa 9 milioane lei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net