Un incident neobișnuit a avut loc vineri, 27 noiembrie, în Capitală, punând pericol viața mai multor pasageri aflați într-un tramvai. Vehiculul a fost lovit de un obiect dur, care a străpuns două geamuri aflate pe laturile diametral opuse.


Inițial, s-a crezut că s-a tras cu arma și au fost alertate autoritățile în acest sens, însă niciun proiectil nu a fost găsit la fața locului. În acel moment, în tramvai erau în jur de 20 de călători. 

Ce ipoteză au autoritățile cu privire la atacul asupra tramvaiului

Noi informații arată însă că se ia în calcul inclusiv ipoteza folosirii unei praștii cu o bilă de rulment sau cu orice alt obiect dur. Momentan nu este cunoscută natura obiectului respectiv. Tramvaiul se afla în mers în momentul presupusului atac pe care acum îl investighează polițiștii.

„S-a auzit cum s-ar fi spart o veioză ceva, am văzut toți în geamul din dreapta o gaură. Exact prin față a trecut acel glonț sau ceva, pentru că pietroi nu era, a trecut exact prin fața unei bătrâne, exact fața ei, deci groaznic”, a povestit un martor pentru Digi 24.

„Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. La fața locului s-au deplasat și polițiștii, care au făcut verificări pentru stabilirea împrejurărilor și identificarea obiectului care a produs distrugerea”, a declarat Ciprian Romanescu, de la Poliția Capitalei.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru distrugere și sunt rezervați în a oferi pronosticuri, având în vedere că niciun martor audiat nu a declarat că ar fi auzit focuri de armă în momentul incidentului. Anchetatorii analizează și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, care ar putea lămuri situația.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: