Nu e Revelionul, începe Festivalul Luminii

Ultima actualizare:

    Cloud, instalația cu sute de „bulbi” de lumină, e creația unor canadieni. Va putea fi admirată și la București
Cloud, instalația cu sute de „bulbi” de lumină, e creația unor canadieni. Va putea fi admirată și la București

Bucureștiul va străluci pe timp de noapte precum de Revelion, însă nu datorită artificiilor, ci pentru că orașul va fi iluminat mai frumos ca niciodată. Instalații și ghirlande luminoase, adevărate capodopere de artă, vor împânzi centrul Capitalei de joi până sâmbătă. Bun venit la Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight International Festival!

Primăria Municipiului București, prin intermediului centrului de proiecte culturale ARCUB, vă invită în perioada 23 – 25 aprilie să redescopriți frumusețea Căii Victoria și a Centrului Vechi pe timp de noapte. De data aceasta principala atracție va fi jocul de lumină și culoare, pus în „scenă” de o seamă de tineri artiști, designeri și arhitecți români. Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piața Națiunilor Unite, Calea Victoriei se va transforma într-o expoziție-gigant, iar spațiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalațiilor interactive și al spectacolelor de lumini.

Pădurea de neoane, noua atracție a străzii Lipscani (simulare)
Pădurea de neoane, noua atracție a străzii Lipscani (simulare)

Bucureștenii care se vor plimba pe strada Lipscani în această perioadă vor putea admira o „pădure de lumină”, o instalație compusă din 80 de stâlpi de neon, dispuși aleatoriu în fața Băncii Naționale a României. „Urban Neon Forest” este numele acestui proiect futurist care aparține unor studenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Antonio Păun și Thomas Herrera.

La prima ediție a acestui festival de lumină și culoare bucureștenii vor fi martorii unui eveniment inedit. Vor putea vedea prima hidrohologramă a unei ambarcațiuni de mari dimensiuni.Ghost Ship” e creația unor artiști români și a fost „lansată” la apă pentru prima dată anul trecut, la Amsterdam, în cadrul unui festival similar. Vasul fantomă va călători în jurul lumii, după o escală de trei zile în Capitală.

Vasul fantomă e o hidrohologramă a unei ambarcațiuni de epocă (foto: designboom.com)
Vasul fantomă e o hidrohologramă a unei ambarcațiuni de epocă (foto: designboom.com)

Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al Romaniei, fațada Ministerului Afacerilor Interne, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național, Palatul CEC și Muzeul Național de Istorie vor prinde viață fiindcă vor fi iluminate deosebit în această perioadă. Un alt element inedit al festivalului este expoziția de fotografie rezultată din campania „Lumină pentru România”, derulată de Asociația „Free Miorița”. Scopul campaniei este acela de a descoperi școli și oameni care nu au electricitate și de a le duce lumină prin instalarea de sisteme cu panouri fotovoltaice. Dupa lăsarea întunericului, expoziția „Lumină pentru România” va fi iluminată de o instalație realizată din becuri opaiț și felinare.

Festivalul începe joi cu un concert în Centrul Vechi

Deschiderea oficială a Spotlight Festival va avea loc joi, 23 aprilie, la ora 20.00, și va fi marcată de un concert exploziv susținut de Robin and the Backstabbers și Alternosfera, pe Strada Franceză din Centrul Istoric.

Ideea festivalului a apărut din nevoia alinierii la manifestările similare din marile orașe și își propune să includă orașul București în circuitul celor mai importante festivaluri de profil. Locuitorii Capitalei vor avea parte de un spectacol unic în România. Ca urmare a ueni hotărâri UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind acela de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net